Sosiaalinen media

Ari Karkimo 13.9.2018 16:40

Facebook kelpuutti The Weekly Standardin faktantarkistajaksi

Kuvakaappaus lehden verkkosivuilta.

The Weekle Standardia pidetään eräänlaisena uuskonservatiivisuuden lipunkantajana. Facebookin valinta on aiheuttanut pahennusta.

Facebook on joutunut kiinnittämään enemmän huomiota siihen, että sen kautta käyttäjien näkyville menevät päivitykset eivät olisi aivan puuta ja heinää. Totuuteen pyrkiminenkään ei näytä olevan ongelmatonta.

Facebook päätti tarttua asiaan USA:ssa ottamalla kumppaneikseen joukon tiedotusvälineitä ja vastaavia faktantarkistustyöhön. The Verge kirjoittaa, että yhä enemmän mutinaa on herättänyt se, että joukkoon kelpuutettiin myös The Weekly Standard, joka ei ole perinteinen uutisväline.

Julkaisua pidetään eräänlaisena uuskonservatiivisuuden lipunkantajana, joten sen pelätään antavan ideologisten painotusten vaikuttaa työhönsä faktantarkistajana. On nähty jo esimerkkejä, joissa Weekly Standard on ottanut tikunnokkaan artikkeleita, jotka eivät käy yksiin sen ajatusmaailman kanssa.

Tämä vaikuttaa suuresti siihen, minkälaisen näkyvyyden artikkeli saa Facebook-käyttäjien uutisvirrassa. Jos yksikin tarkistajista liputtaa sen perättömäksi, merkintä heikentää artikkelin näkyvyyttä FB:n mukaan 80 prosentilla.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.