Sosiaalinen media

Tivi, Aleksi Ylä-Anttila 21.3. 14:20

Facebook Messengeriin kauan kaivattu uudistus – lisäpontta huhuille Mark Zuckerbergin henkilökohtaisesta projektista

Ominaisuuksien yhtenäistäminen saattaa myös liittyä huhuttuihin suunnitelmiin, joiden mukaan Facebook olisi yhdistämässä viestittelymahdollisuuden tarjoavat sovelluksensa.

Facebook Messenger -pikaviestisovellus on saanut päivityksen mukana uuden ominaisuuden: omat viestinsä voi nyt osoittaa vastaukseksi ketjuun aiemmin lähetettyyn viestiin, kuvaan, videoon tai gif-animaatioon, kertoo VentureBeat.

Toiminto on erityisen hyödyllinen rönsyilevissä ryhmäkeskusteluissa, joissa puhutaan monista asioista samaan aikaan. Tällöin selon saaminen viestitulvasta on usein haastavaa.

Tähän asti yksittäisiä viestejä on ollut mahdollista huomioida niin kutsutuilla reaktioemojeilla. Tämä onnistuu painamalla pitkään sitä viestiä, johon mielii reagoida. Nyt tehdyn päivityksen jälkeen valikosta voi valita emojimuotoisen vastauksen lisäksi kirjoitetun viestin.

Niin ikään Facebookin omistamassa WhatsApp-sovelluksessa vastaava ominaisuus on ollut tarjolla on hyvän aikaa. Ei siis ole yllätys, että sama päivitys tehtiin nyt myös Messengeriin.

Ominaisuuksien yhtenäistäminen saattaa myös liittyä huhuttuihin suunnitelmiin, joiden mukaan Facebook olisi yhdistämässä viestittelymahdollisuuden tarjoavat sovelluksensa eli WhatsAppin, Instagramin sekä Facebook Messengerin.

M&M kertoi tammikuussa Facebookin aikomuksesta yhdistää omistamiensa palveluiden viestitoiminnot.

Huhuista vihiä saaneen New York Timesin mukaan yhdistelmäsuunnitelmassa olisi kyse Facebookin omistajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin henkilökohtaisesta projektista, joka on aiheuttanut yhteenottoja yhtiön sisällä.

NYT:n mukaan uudistus on tällä hetkellä käynnissä ja sen pitäisi olla valmis loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa. Jos uudistus toteutuu, tulevaisuudessa viestejä voi lähettää eri sovellusten välillä, mikä ei ole tällä hetkellä mahdollista.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö