Sosiaalisen median suuryritys Facebook ilmoitti tiistaina nimittäneensä Alex Schultzin uudeksi markkinointijohtajakseen. Nimityksestä uutisoi AdAge.

Omalla Facebook-sivullaan uutta rooliaan yrityksessä kommentoinut Schultz kertoo työskennelleensä läpi uransa digitaalisen markkinoinnin parissa. Hän kertoo uskovansa syvästi Facebookin tuotteiden vetovoimaan koronakriisin keskellä.

”Olemme kaikki nähneet sen tämän pandemian aikana, kun miljardit ihmiset ovat olleet yhteydessä perheeseensä ja ystäviinsä verkossa sosiaalisen median välityksellä pysyessään fyysisesti erillään ja hidastaen näin viruksen leviämistä”, Schultz kertoo.

Sosiaalisen median palveluissa ja digitaalisissa markkinoinnissa Schultziin vetoaa myös teknologian kyvykkyys näyttää ihmisille räätälöidympiä ja enemmän heidän omia kiinnostuksenkohteitaan tavalla tai toisella sivuavia sisältöjä sekä mainoksia.

Britanniasta kotoisin oleva Schultz on työskennellyt aiemmin eBayn palveluksessa ja sen jälkeen Facebookissa. Hän korvaa markkinointijohtajana Antonio Lucion, joka ilmoitti haluavansa keskittyä urallaan seuraavaksi mainonnan osallistavuuden ja monimuotoisuuden edistämiseen.

Viime vuosina tietoturvaongelmien kanssa kamppaillut Facebook sekä yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Mark Zuckerberg ovat saaneet Yhdysvaltain presidentinvaalien alla sekä sisältä että ulkopuolelta kritiikkiä siitä, ettei yhtiö ole puuttunut istuvan presidentin Donald Trumpin kiistanalaisiin kannanottoihin esimerkiksi Black Live Matter -mielenosoitusten yhteydessä.

Yhtenä Schultzin tehtävänä onkin lisätä ja kehittää vuoropuhelua Facebookin ja erilaisista taustoista lähtöisin olevien ihmisten välillä.

Avoimesti homoseksuaaliseksi henkilöksi tunnustautuva Schultz kertoo, että ala on muuttunut 15 vuoden aikana huomattavasti suvaitsevammaksi, mutta työtä on silti vielä edessä.

”Olen ylpeä siitä, että olen homoseksuaali, mitä en olisi voinut sanoa vielä, kun tulin alalle, muutin Yhdysvaltoihin ja liityin Facebookiin. Facebook on ensimmäinen paikka, jossa olen tuntenut voivani turvallisesti olla homoseksuaali sekä avoin asiasta.”

”Olen hyvin kiitollinen tästä sekä siitä, että Mark on rakentanut yrityksen, jossa kaikki tämä on mahdollista. Rima tässä asiassa toki nousee entisestään, mutta ero siihen aikaan, kun aloitin 15 vuotta sitten, on huomattava”, Schultz toteaa.