Koronakevään aikana Facebookin aktiivisten kuukausikäyttäjien määrä nousi 2,7 miljardiin, kun ihmiset viettivät enemmän aikaa kotona. Viime vuonna luku oli 2,6 miljardia. Yhtiön mukaan luku on kuitenkin tasoittumassa samaan aikaan, kun rajoituksia puretaan ympäri maailmaa.

”Käyttäjäkasvu on normalisoitumassa, varsinkin kehittyneissä valtioissa, missä Facebookin käyttäminen laajempaa”, yhtiö kertoi osavuosikatsauksessaan.

Käyttäjäkasvu tuli ensisijaisesti Yhdysvalloista ja Kanadasta, jossa keskimäärin 196 miljoonaa ihmistä käytti Facebookia joka päivä huhti-kesäkuussa, kun vielä vuoden ensimmäisellä neljänneksellä Pohjois-Amerikassa päiväkäyttäjiä oli 195 miljoonaa.

Euroopassa käyttäjämäärät pysyivät 305 miljoonassa per päivä.

Lisääntynyt ruutuaika auttoi yhtiötä nostamaan tuloksen odotusten yli, kun Facebook löi pöytään 1,8 dollarin osakekohtaisen tuloksen. Refinitivin konsensusennuste oli 1,39 dollaria per osake.

Samaan aikaan Facebookin liikevaihto nousi 18,7 miljardiin, kun odotuksissa oli 17,4 miljardin dollarin liikevaihto. Vuosi sitten liikevaihto oli 16,89 miljardia dollaria.

Yhtiön liikevaihdon kasvu oli hitainta vuoden 2012 pörssiin listautumisen jälkeen.

Noin tuhat yhtiötä, muun muassa Coca-Cola, Volkswagen sekä Starbucks, on ilmoittanut boikotoivansa Facebookia, koska yhtiö ei puutu alustoillaan tapahtuvaan vihapuheeseen. Facebook mainitsi boikotit osavuosikatsauksessaan sanomalla sen vaikuttavan mahdollisesti yhtiön käynnissä olevan kolmannen vuosineljänneksen tulokseen.

Lisäksi liikevaihtoa todennäköisesti syö talouden tila ja mahdollinen regulaatio.

Facebook kuitenkin odottaa kolmannelle neljännekselle noin kymmenen prosentin liikevaihdon kasvua. Yhtiön osake on jälkipörssissä noin seitsemän prosentin kasvussa.