Sosiaalisen median jättiläinen Facebook julkisti keskiviikkona aloittavansa Facebook Journalism Projectin. Tavoitteena on yhtiön mukaan tehdä sen palvelusta parempi alusta journalismille.

Hankkeen avulla Facebook yrittää vastata siihen kohdistuneeseen kritiikkiin valeuutisten levittämisestä, kertoo Financial Times.

Facebook aloittaa hankkeen tiimoilta työskentelyn uutismedioiden kanssa. Mukana on useita julkaisijoita, kuten saksalainen Bild, Washington Post, Fox News, El País ja Hindustan Times. Mediayhtiöiden tarkoituksena on myös kehittää uusia tapoja näyttää enemmän uutisia lukijoilleen.

Lisäksi Facebook tukee kampanjaa, jossa opastetaan käyttäjiä erottamaan huijaukset todellisista uutisjutuista.

Mukana on myös avauksia liittyen julkaisijoiden uusien liiketoimintamallien kehittämiseen, paikallisuutisten ja itsenäisen median esiin nostamiseen sekä hackathoneihin, joihin kutsutaan uutisorganisaatioihin kuuluvia kehittäjiä.

"Tiedämme, että yhteisömme arvostaa jakamista sekä ideoista ja uutisista keskustelua. Välitämme hyvin paljon siitä, että palvelussamme säilyy terve uutisekosysteemi ja että journalismi voi kukoistaa", Facebookin tuotejohtaja Fidji Simo kommentoi FT:lle.