Kiinalaissovellus Tiktok kiellettiin Intiassa hiljattain 58 muun kiinalaissovelluksen ohella. Tämä käynnisti välittömästi spekulaatiot siitä, että Facebookin vastine Tiktokille – Instagram Reels – tuotaisiin tarjolle Intiaan. Nyt Business Insider kertookin, että Tiktokia vastaava Instagram-ominaisuus on kokeilussa intialaiskäyttäjillä.

Reels-ominaisuuden avulla Instagram-käyttäjät voivat kuvata 15 sekunnin mittaisia videopätkiä, joihin voi liittää myös musiikkia ja äänitehosteita.

”Suunnittelemme päivitetyn Reelsin kokeilemista uusissa maissa. Reels on hauska ja luova tapa itsensä ilmaisemiseen sekä viihtymiseen. Olemme innoissamme, että parannellusta versiosta pääsee nauttimaan globaalisti yhä useampi käyttäjä. Meillä ei ole juuri nyt antaa lisätietoja julkaisuajoista tai -paikoista”, Facebookin edustaja totesi Business Insiderille.

Facebook on yrittänyt kuumeisesti luoda omaa vastinettaan nuorten keskuudessa suureen suosioon nousseelle Tiktokille, mutta toistaiseksi tulokset ovat olleet laihoja. Tiktok-klooniksi luonnehdittu Lasso-sovellus kuopattiin hiljattain, jotta yhtiö voisi keskittyä Instagram Reelsin kehittämiseen.