Sosiaalinen media

Tivi 17.4.2018 12:47

Facebookin erikoinen vastaus kritiikkiin: Muut ovat aivan yhtä pahoja

Colourbox

Facebook on julkaissut blogikirjoituksen, jossa yhtiön yksityisyydestä ja ihmisten tietojen käytöstä vastaava johtaja David Baser osoittaa syyttävällä sormella myös muita somepalveluita.

Sosiaalisen median jättiläinen Facebook on viime viikot kärsinyt melkoisia imagotappioita. Yhtiö on lopulta ryhtynyt vastahyökkäykseen. Uudessa blogikirjoituksessa väitetään muiden sosiaalisen median palveluiden tekevän tismalleen samoja asioita.

Kurimus alkoi, kun selvisi Cambridge Analytica -yrityksen hankkimia käyttäjätietoja hyödynnetyn niin Donald Trumpin vaalikampanjassa kuin Brexit-kampanjassakin. Kohu huipentui lopulta Mark Zuckerbergin kuulemistilaisuuteen Yhdysvaltain kongressissa.

Nyt Facebook on julkaissut pitkän blogikirjoituksen, jossa yhtiön yksityisyydestä ja ihmisten tietojen käytöstä vastaava johtaja David Baser osoittaa syyttävällä sormella myös muita somepalveluita.

Baserin mukaan niin Twitter, Pinterest kuin LinkedIn käyttävät esimerkiksi tismalleen samanlaisia painikkeita somesisältöjen tykkäämiseen ja jakamiseen. Googlella puolestaan on tarjolla suosittu analytiikkapalvelu. Niin Google, Amazon kuin Twitter tarjoavat kirjautumispalvelua - ja kaikki niistä myyvät myös mainoksia.

TechCrunch huomauttaa, että Facebook on nostettu tikun nokkaan hieman erikoisesti. Vaikka Facebook-tietoja päätyikin Cambridge Analytican haltuun, ei ole takeita siitä, että Google tai Apple hoitaisivat käyttäjiensä tietojen suojaamisen täydellisesti. Esimerkiksi Android- ja iOS-sovellukset monesti kysyvät lupaa hyödyntää puhelimen osoitekirjaa, mutta tästä ei ole noussut sen suurempaa meteliä - ainakaan vielä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö