Uuden-Seelannin yksityisyysasioista huolehtiva viranomainen on kritisoinut kovin sanoin Facebookia, uutisoi The Guardian.

”Facebookiin ei voi luottaa”, totesi tietosuojavaltuutettu John Edwards . Hän närkästyi Facebookin perustajan ja toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin haastattelussa, jossa Zuckerberg ei luvannut Facebookin tekevän mitään konkreettista tulevaisuuden varalle. Esimerkiksi striimeihin on toivottu suurempaa viivettä, jotta terrori-iskun kaltaiset lähetykset pystyttäisiin estämään paremmin.

Haastattelussa Zuckerberg sanoi, että suorien lähetysten viive vaikuttaisi negatiivisesti niihin käyttäjiin, jotka striimaavat syntymäpäiväjuhlia tai muita tapahtumia.

”Facebook mahdollistaa itsemurhien, raiskauksin ja murhien striimaamisen”, Edwards sanoi. Hän kritisoi myös Facebookin mainonnan kohdistamista.

”Mainostajat voivat kohdistaa mainoksensa ’juutalaisten vihaajiin’ (Jew haters) tai muihin viharyhmiin”, ärähti Edwards Twitterissä. Myöhemmin Edwards poisti twiitit, koska ne aiheuttivat hänen mukaansa paljon ”myrkyllistä ja valheellista liikennettä”.

RNZ:n haastattelussa Edwards sanoi, että Facebook ei suostunut kertomaan, kuinka monta murhaa, itsemurhaa tai seksuaalista hyväksikäyttöä Facebookin kautta on striimattu. Aiemmin Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern ja hänen toimistonsa käytti paljon Facebookia suorien lähetyksien tekoon, mutta videot siirtyivät pian terrori-iskujen jälkeen muualle.