Digitalous

Henni Jääskeläinen 9.7.2018 12:15

Facebookin osakkeet nostivat Mark Zuckerbergia maailman rikkaimpien listalla – Warren Buffett jäi taakse

EPA/Michael Reynolds
Mark Zuckerberg sai selittää Facebookin toimintaa Yhdysvaltain päättäjille keväällä 2018.

Facebookin osakkeet nostivat Mark Zuckerbergin rikkaimpien kärkikolmikkoon.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kivunnut maailman kolmanneksi rikkaimmaksi henkilöksi ohi sijoittajaguru Warren Buffettin.

Bloombergin laskelmien mukaan Zuckerberg nousi rikkaimpien kolmen kärkeen perjantaina 81,6 miljardin dollarin omaisuudellaan. Hänen omaisuutensa on nyt noin 373 miljoonaa euroa Buffettin omaisuutta suurempi.

Zuckerbergin omaisuuden arvon kohoaminen on Facebookin osakkeiden ansiota. Yhtiön osakekurssi kasvoi perjantaina 2,4 prosenttia.

Kaikki kolme maailman rikkainta ovat ensimmäistä kertaa teknologian parissa omaisuutensa ansainneita. Maailman rikkain ihminen on Amazonin perustaja Jeff Bezos 141 miljardin dollarin omaisuudellaan. Toiseksi rikkain on Microsoftin perustaja Bill Gates. Teknologiarahat kattavat jo viidenneksen Bloombergin listaamien maailman 500 rikkaimman ihmisen omaisuudesta.

Warren Buffett oli aikoinaan maailman rikkain mies, mutta hänen omaisuutensa on hiljalleen putoamaan päin. Hän on lahjoittanut yli kymmenen vuoden aikana hyväntekeväisyyteen Berkshire Hathawayn osakkeita noin 290 miljoonan dollarin arvosta.

Facebook on kärsinyt viime aikoina käyttäjien luottamuspulasta keväisen tietovuodon vuoksi. Yhtiö on luvannut tuplata tietoturvan parissa työskentelevien asiantuntijoidensa määrän 10 000 työntekijästä 20 000 työntekijään.

"Olemme kertoneet markkinoille, että tuottavuutemme tulee laskemaan, koska meidän pitää investoida enemmän ihmisten turvallisuuteen ja varmistaa, että yhtiö voittaa heidän luottamuksensa takaisin", Facebookin julkisen toiminnan varajohtaja Richard Allan kommentoi päätöstä.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö