Facebook in toimitusjohtaja Mark Zuckerberg on kivunnut maailman kolmanneksi rikkaimmaksi henkilöksi ohi sijoittajaguru Warren Buffett in.

Bloombergin laskelmien mukaan Zuckerberg nousi rikkaimpien kolmen kärkeen perjantaina 81,6 miljardin dollarin omaisuudellaan. Hänen omaisuutensa on nyt noin 373 miljoonaa euroa Buffettin omaisuutta suurempi.

Zuckerbergin omaisuuden arvon kohoaminen on Facebookin osakkeiden ansiota. Yhtiön osakekurssi kasvoi perjantaina 2,4 prosenttia.

Kaikki kolme maailman rikkainta ovat ensimmäistä kertaa teknologian parissa omaisuutensa ansainneita. Maailman rikkain ihminen on Amazon in perustaja Jeff Bezos 141 miljardin dollarin omaisuudellaan. Toiseksi rikkain on Microsoft in perustaja Bill Gates. Teknologiarahat kattavat jo viidenneksen Bloombergin listaamien maailman 500 rikkaimman ihmisen omaisuudesta.

Warren Buffett oli aikoinaan maailman rikkain mies, mutta hänen omaisuutensa on hiljalleen putoamaan päin. Hän on lahjoittanut yli kymmenen vuoden aikana hyväntekeväisyyteen Berkshire Hathaway n osakkeita noin 290 miljoonan dollarin arvosta.

Facebook on kärsinyt viime aikoina käyttäjien luottamuspulasta keväisen tietovuodon vuoksi. Yhtiö on luvannut tuplata tietoturvan parissa työskentelevien asiantuntijoidensa määrän 10 000 työntekijästä 20 000 työntekijään.

"Olemme kertoneet markkinoille, että tuottavuutemme tulee laskemaan, koska meidän pitää investoida enemmän ihmisten turvallisuuteen ja varmistaa, että yhtiö voittaa heidän luottamuksensa takaisin", Facebookin julkisen toiminnan varajohtaja Richard Allan kommentoi päätöstä.