Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg osallistui Munich Security Conferenceen, johon saapui runsaasti myös maailman johtajia ja johtavia tietoturvaeksperttejä.

Reutersin mukaan Zuckerberg myönsi pitämässään puheessa, että Facebookin on hyväksyttävä jonkinasteista valtiotason sääntelyä. Nykyiset järjestelyt ja sääntöpaketit eivät vain sellaisenaan toimi.

Zuckerberg sanoo, että verkkomateriaaliin pitäisi päteä sellaiset säännöt, jotka olisivat teleoperaattoreita ja mediataloja koskevien säännöstöjen välissä.

”Tällä hetkellä ihmiset käyttävät kahta viitekehystä, joita sovelletaan olemassa oleviin teollisuusaloihin. Yksi on sanomalehdille ja medialle. Toinen on teleoperaattoreihin ja sellaisiin käytettävä malli, jossa ”data vain kulkee lävitse”, eikä kukaan pidä operaattoria vastuussa siitä, jos joku sanoo jotain vahingollista puhelimessa”, Zuckerberg kuvaili.

”Minusta [Facebookin] pitäisi olla jossain siinä välimaastossa”.

Zuckerbergin mielestä Facebook ei voi ottaa sellaista linjaa, että se sanelisi millaista sisältöä palvelussa jaetaan.

Juuri tästä sosiaalista mediaa, etenkin Facebookia ja Twitteriä, on runsaasti kritisoitukin. Palveluita on moitittu siitä, että nämä tekevät liian vähän kitkeäkseen palveluistaan vihapuhetta, valeuutisia ja väärää informaatiota.

Myös Facebookin rooli vaaleissa on pantu merkille.

The Guardianin mukaan Zuckerberg halusikin hälventää huolia siitä, että Facebook on rapauttanut demokratian perusteita ja heikentänyt yhteiskunnallisia siteitä länsimaissa.

Zuckerberg sanoo siisteinä pidettyjen ja ulkopuolisten valtioiden vaikutuksesta vapaiden demokraattisten vaalien olevan Facebookin ansiosta entistä lähempänä. Facebook työllistää tällä hetkellä 35 000 ihmistä, joiden toimenkuvana on yksinomaan sisällön tarkistaminen ja siihen kuuluvien turvatoimenpiteiden toteuttaminen.

”Olen ylpeä tuloksista, mutta meidän on ehdottomasti pysyttävä tarkkaavaisina”, Zuckerberg kommentoi.