Vakoilu- ja urkintakohuja viime vuonna herättänyt Facebook teki vihaisesta käyttäjäkunnasta huolimatta erinomaisen tuloksen vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Palvelun käyttäjämäärät nousivat lähes kaikilla maantieteellisillä alueilla. Esimerkiksi Euroopassa aktiivikäyttäjien määrä kasvoi kuudella miljoonalla käyttäjällä kolmessa kuukaudessa. Edellisellä neljänneksellä Euroopan käyttäjämäärä oli laskenut miljoonalla.

Pohjois-Amerikassa käyttäjämäärä ei kasvanut, mutta globaalisti Facebookin käyttäjämäärät olivat lisääntyneet yhteensä 8,6 prosenttia vuodentakaisesta.

Facebookin eri palveluilla WhatsAppilla, Facebookilla ja Instagramilla on nyt globaalisti 2,7 miljardia käyttäjää, kun edellisellä neljänneksellä käyttäjiä oli sata miljoonaa vähemmän. Käyttäjämäärien kasvu oli pitkälti analyytikoiden ennusteiden mukaista.

”Olemme muuttaneet tapaamme johtaa yritystä, kun yritämme keskittyä sosiaalisiin ongelmiin. Investoimme jatkuvasti löytääksemme uusia tapoja saada ihmisiä yhteen”, yhtiön johtaja Mark Zuckerberg kommentoi tuloksen yhteydessä.

Facebookin osakekohtainen tulos hyppäsi peräti 65 prosenttia vuodentakaisesta ollen 2,38 dollaria per osake. Analyytikoiden odotuksissa oli 2,19 dollarin osakekohtainen tulos.

Myös liikevaihto ylitti analyytikoiden odotukset. Vuoden viimeinen neljännes toi 16,91 miljardin dollarin liikevaihdon, kun ennusteissa liikevaihdoksi povattiin 16,39 miljardia dollaria.

Facebookin osake lähti jälkipörssissä kuuden prosentin nousuun heti tulosjulkistuksen jälkeen.