Yhtiö muistutti sijoittajiaan kvartaaliraportissaan, kertoo CNBC. Vaikka alkuperäisen suunnitelman mukaan somejätin oma kryptovaluutta pitäisi saada valmiiksi vuoden 2020 aikana, voivat asiat mutkistua jopa niin paljon, että koko projekti perutaan.

Erityisesti Facebook muistuttaa, että valtion taholta on kohdistettu projektiin merkittävästi erilaisia valvontatoimenpiteitä, ja yhtiö odottaa niiden jatkuvan tästä eteenpäinkin. Lisäksi Facebook korostaa, että yhtiöllä ei ole aiempaa kokemusta digitaalisen valuutan tai lohkoketjutekniikan luomisesta.

Libra-kryptovaluutan ja Calibraksi nimetyn kryptolompakon suhteen on esitetty runsaasti kritiikkiä. Yhdysvaltojen viranomaisten lisäksi projektia ovat kritisoineet esimerkiksi Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire ja Euroopan keskuspankin johtoportaaseen kuuluva Benoit Coeure.

Facebook on luvannut kuitenkin keskustella kattavasti kaikkien huolestuneiden osapuolien kanssa. Yhtiön mukaan projekti tuotiin päivänvaloon hyvissä ajoin juuri tästä syystä.