Digilompakko toimii sekä omassa sovelluksessaan että Messenger- ja WhatsApp-pikaviestipalveluissa.

Uutta libra-kryptovaluuttaa hallinnoimaan Facebook perustaa erillisen Calibra-tytäryhtiön.

Libroja voi lähettää Facebookin mukaan lähes kenelle tahansa, jolla on älypuhelin. Lähettämisen luvataan olevan yhtä helppoa ja vaivatonta kuin tekstiviestittelyn. Lisäksi rahan siirtämisen kerrotaan olevan maksutonta tai vähintäänkin todella edullista.

Rahan siirtämisen helppous ja vaivattomuus kuulostaa varmasti hyvältä myös rikollisten mielestä. Facebook kuitenkin vakuuttaa, että Calibra käyttää samoja varmistus- ja petoksenestomenetelmiä kuin esimerkiksi pankit. Libransa tilimurron seurauksena menettäneille käyttäjille luvataan korvata menetetyt varat.

Yksityisyydenloukkauksista viime vuosina tunnetuksi tullut Facebook vakuuttaa, ettei maksu- tai rahadataa jaeta kysymättä edes Facebookille tai muillekaan osapuolille mainosten kohdentamista varten.

Librasta on tarkoitus tehdä niin kutsuttu stablecoin-valuutta, jotta sitä olisi järkevää käyttää päivittäisissä ostoksissa – toisin kuin esimerkiksi bitcoinia, jonka arvo heittelee rajusti. Luottamusta herättääkseen Facebook on selvästi matkinut tapaa, jolla uusia valuuttoja on esitelty aiemmin, kirjoittaa Bloomberg.

Facebook kertoo libran arvon olevan sidottu kokoelmaan matalan volatiliteetin sijoituksia kuten pankkitalletuksiin ja luotettavina pidettyjen valtioiden joukkovelkakirjoihin.

Kryptovaluuttaprojektia Facebookilla johtaneen David Marcuksen mukaan libraa voidaan laskea liikkeelle tarvittaessa lisää, joten sen hinnan ei pitäisi heitellä sen enempää kuin muidenkaan vakaiden valuuttojen.