Eckerö Linen matkustaja-autolautta M/S Finlandian valtaa maaliskuussa Ivana Helsingin kanssa yhteistyössä suunniteltu muoti- ja kauneustapahtuma Fashion Festival. Ivana Helsingin pääsuunnittelija Paola Suhonen on suunnitellut tapahtuman ohjelman ja tunnuskuosin.

Ensimmäistä kertaa järjestettävän festivaalin aikana risteilymatkustajat pääsevät seuraamaan laivalla muotinäytöksiä, osallistumaan Ivana Helsingin maailmasta ammentaviin työpajoihin ja seuraamaan myös muuta muodin- ja kauneudentäyteistä ohjelmaa.

Fashion Festivalin muotinäytökset esittelevät Ivana Helsingin kevätmalliston ja Pariisissa vuonna 2018 järjestetyssä 20-vuotisnäytöksessä nähtyjä uniikkeja haute couture -asuja. Laivan catwalkille astelevat Paola Suhosen luomuksissa sekä ammattimallit että laivan oma henkilökunta.

M/s Finlandialla on myös koko festivaalin ajan esillä vaikuttaja Janita Aution muotivalokuvanäyttely ja Paola Suhosen Fashion Film Loop teos, joissa yhdistyvät muoti, taide ja urbaani design.

Festivaalin ohjelman ja tunnuskuosin suunnittelusta vastannut Paola Suhonen kertoo teaser-videolla, kuinka tapahtuman suunnittelussa häntä on inspiroinut erityisesti ajatus siitä, että ihmiset kaipaavat arjen keskelle elämyksellisyyttä.

”Idea Fashion Festivaliin lähti siitä, että tämäntyyppistä konseptia en ole nähnyt missään.”

”Uskon, että tänä päivänä ihmiset haluavat nimenomaan tällaisia kokonaisvaltaisia elämyksiä, joissa esimerkiksi tässä tapauksessa yhdistyvät viihde, tekeminen, oivaltaminen, oppiminen ja nauttiminen”, Suhonen kertoo.

Inspiraatiota ja kädentaitoja workshopeista

M/s Finlandialla järjestetään lisäksi lähes päivittäin erilaisia työpajoja, joista voi ammentaa sekä inspiraatiota että erilaisia kädentaitoja.

”Ideana on osallistuvuus ja osallistavuus. Mukana on esimerkiksi printtikuosin workshop, hiustenletitystyöpaja, kenkien huoltoon liittyvää ohjeistusta sekä korkokenkäkävely workshop, jossa voi opetella, kuinka catwalkilla oikeaoppisesti kävellään”, Suhonen kertoo.

Workshopeissa esimerkiksi tuunataan hiuskoruja kierrätysmateriaaleista ja opetellaan korkokenkäkävelyä.

Laivalle saapuu myös huippusuositun Isin ja tyttöjen lettikirjan kirjoittanut Matti Airola, joka opastaa niin aikuiset kuin lapset letityksen saloihin.

Janita Aution workshopissa päästään tutustumaan modernin muotikuvan saloihin, Vesa Silver kertoo julkkisten stailauksesta ja Ninja Sarasalo mallimaailmasta.