Radio Espoo -teemapäivän taustalla on Radio Helsingin yritysyhteistyö ravintola Fat Lizardin kanssa. Espoon Otaniemessä sijaitseva Fat Lizard järjestää päivän päätteeksi avajaisjuhlat.

Radio Helsingin asiakkuuspäällikkö Nora Uotila kertoo, että yhteistyö lähti Fat Lizardin päästä.

"Innostuimme hulluna heti asiakkaan villistä, mahtavasta ideasta. Ravintola Fat Lizard halusi järjestää näkyvän avajaistempauksen ravintolalleen. Tässä se on", Uotila kertoo sähköpostitse.

Ravintola on itse asiassa auennut yleisölle jo aiemmin, mutta virallisia avajaisia ei ole vielä vietetty.

Vaikka Radio Helsinki onkin pääkaupunkikeskeinen, tuntui yhteistyö luontevalta, sanoo Fat Lizardin markkinointipäällikkö Tomi Jalkanen.

"Espoo mielletään nimenomaan Helsingin varjossa kasvaneeksi paikaksi. Tätä asetelmaa haluamme muuttaa. Radio Helsingissä ollaan myös ruoka- ja olutystävien seurassa, mikä sopii meille mainiosti", Jalkanen sanoo tiedotteessa viitaten Radio Helsingin Olet ystävien seurassa -sloganiin.

Radio Helsingin Uotilan mukaan päivän aikana ei jää epäselväksi, että Fat Lizard on tempauksen takana, vaikka tarkoituksena on esittää ennen kaikkea Espoo-keskeistä sisältöä. Ravintolaan liittyen sisältöä on tarjolla radion lisäksi sosiaalisessa mediassa. Radio Espoossa vierailee päivän aikana muun muassa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

"Kaupallinen yhteistyö ja sen tarjoaja ovat esillä koko päivän", Uotila kertoo.

Uotila ei kommentoi sisältöyhteistyön hintaa. Hän toteaa, että yhteistyöt hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Radio Espoo -sisältömarkkinointiyhteistyö on ensimmäinen laatuaan, mutta radiokanava on avoin vastaavalle yhteistyölle vaikka kauempanakin. Uotilan mukaan Radio Helsinki etsii ja toteuttaa jatkuvasti uusia ja erilaisia sisältömarkkinoinnin muotoja.

"Voimme lähteä myös ulkomaille ja avaruuteen", Uotila sanoo.

Fyysisesti Radio Helsingin toimitus kuitenkin pysyy paikallaan. Päivän lähetykset tehdään normaalisti kanavan studiossa.

Kanavan sisältöjohtaja Maria Veitola katsoo, että tempaus välittää myös kaupunkikulttuurin ilosanomaa.

"On mahtavaa olla mukana luomassa elävämpää ja ihmisläheisempää Espoota", Veitola toteaa.