Elintarvikeyhtiö Fazer in alulle paneman Lasten Liike -toiminnan vakiinnuttamiseen ovat sitoutuneet uudet kumppanit Reima ja Omo.

Suomen Olympiakomitea n koordinoiman toiminnan tavoitteena on lisätä lasten liikkumista ja helpottaa lapsiperheiden arkea. Tarkoituksena on suunnata alakoulujen iltapäivätoimintaan vähintään miljoona euroa seuraavien kolmen vuoden aikana. Liikkeen kautta aiotaan antaa tukea 500 kerholle ja lisätä liikettä yhteensä 700 000 tunnilla. Toiminnan isona päämääränä on taata jokaiselle lapselle harrastus koulupäivän yhteyteen.

Fazer pilotoi Lasten Liikettä vuosina 2015-2016 kymmenellä eri paikkakunnalla Suomessa. Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum katsoo, että liikkumattomuuteen puuttumisella voi olla merkittävä vaikutus koko Suomen elinvoimaisuudelle.

"Fazerille on kunnia-asia olla mukana lasten liikkeen lisäämisessä ensi vuonna käynnistyvän laajemman toiminnan kautta. Olen hyvilläni siitä, että mukaan on jo tässä vaiheessa lähdössä muitakin yrityksiä", Vitzthum sanoo tiedotteessa.

Lasten ulkoiluvaatteisiin erikoistuneen Reiman toimitusjohtaja Elina Björklund toivoo, että yritysten tuki auttaa monia lapsia löytämään itselleen mieluisia tapoja liikkua ja ulkoilla.

Omon markkinointipäällikkö Sanna Dooley muistuttaa harrastusten kustannusten noususta ja elämäntapojen laajemmasta muutoksesta.

"Me haluamme olla mukana tukemassa laadukasta paikallista toimintaa, joka rohkaisee lapsia liikkumaan, kokemaan ja oppimaan uutta. Lasten Liike on tähän oivallinen keino", Dooley kertoo.

Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittava uusi Olympiakomitea toimii laajasti lasten liikkeen lisääjänä yhdessä päiväkotien, koulujen, lajiliittojen ja seurojen kanssa.

"Yritysten lisäksi keskeiset mahdollistajat Lasten Liikkeessä ovat eri liikuntajärjestöt, lajit, seurat ja koulut. Haluamme kutsua mukaan kaikki tahot rakentamaan lapselle hyvää päivää liikunnan avulla", Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio sanoo.