Perheyritys Kaslink kehittää ja valmistaa ruokatuotteita, kuten juomia, ruuanvalmistustuotteita ja välipaloja. Fazer kertoo keskittyvänsä vastedes kuluttajatuotteisiin ja kuluttajaliiketoimintaan.

"Minulla on ilo ilmoittaa tästä mahdollisesta yritysostosta, sillä se sopisi täydellisesti osaksi strategiamme toteutusta. Kaslink on innovatiivinen toimija, jolla on vahva kaupallinen näkemys, moderni tuotantolaitos ja teknologiseen tietotaitoon perustuva tuotannollinen osaaminen. Nämä yhdessä luovat erittäin kilpailukykyisen perustan kestävän kehityksen mukaisten kaurapohjaisten tuotteiden myyntiin, markkinointiin ja valmistukseen kansainvälisesti", Fazer-konsernin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo tiedotteessa.

Kaupan toteutuessa Kaslinkistä tulee osa Fazer Lifestyle Foods -liiketoiminta-aluetta, joka keskittyy maidottomiin viljatuotteisiin, kasvipohjaisiin aterioihin ja välipaloihin.

"Perheen keskuudessa mietimme jo jonkin aikaa eri vaihtoehtoja yrityksen kehittämiseksi tullen siihen tulokseen, että halumme kasvaa suureksi vaatii isompia resursseja ympärilleen. Parhaana ratkaisuna näimme jatkaa eteenpäin uuden, merkittävästi suuremman kumppanin kanssa. Meille on ensisijaisen tärkeää, että omistus pysyy sinivalkoisena. Fazer on suomalainen perheyritys, jonka kanssa meillä on yhteinen tahtotila muuttaa, miten maailma tulevaisuudessa syö", Kaslinkin perustaja Raino Kukkonen sanoo tiedotteessa.

Maidottomien tuotteiden kokonaismarkkina kasvaa Länsi-Euroopassa Fazerin mukaan yli 17 prosenttia vuosittain. Fazer näkee kaurassa merkittäviä kasvumahdollisuuksia, ja yhtiö on investoinut viime vuosina 30 miljoonaa euroa myllytoimintaan Suomessa ja Ruotsissa. Tammikuussa 2019 Fazer kertoi investoivansa 40 miljoonaa euroa kauran kuoresta ksylitolia valmistavan tuotantolaitoksen rakentamiseen Suomessa.

Kauppa vaatii vielä Suomen kuluttaja- ja kilpailuviraston hyväksynnän.

Kaslink on vuonna 2001 perustettu perheyritys, jonka liikevaihto oli viime vuonna 65 miljoonaa euroa. Yrityksessä on 170 työntekijää, ja sen tuotteita myydään yli 15 Euroopan maassa.

Juttuun korjattu klo 16:02 Fazerin korjatun tiedotteen mukaisesti, että Fazer kertoi tammikuussa 2019 investoivansa tuotantolaitoksen rakentamiseen Suomessa.