Brittiläinen ateriapalveluyhtiö Compass Group PLC ostaa Fazerilta Fazer Food Servicesin. Kauppahinnan kerrotaan olevan arviolta 475 miljoonaa euroa.

Fazer Food Servicesin liikevaihto oli viime vuonna noin 600 miljoonaa euroa. Yritys toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa esimerkiksi liiketalouden ja teollisuuden, koulutuksen, terveydenhuollon, hoivapalvelun sekä puolustuksen aloilla.

Fazer Food Servicesillä on noin 7 000 työntekijää. Compass Groupilla on Pohjoismaissa ennen kauppaa noin 6 000 työntekijää.

Käteisenä maksettavan kauppahinnan arvioidaan olevan noin 420 miljoonaa euroa, ja loput suorituksesta maksetaan seitsemän vuoden sisällä. Tarkka lopullinen kauppahinta riippuu päätöstaseesta ja sovitusta lisäkauppahinnasta.

Compass Groupin pääkonttori sijaitsee Isossa-Britanniassa, ja yritys toimii noin 45 maassa. Compass on yksi maailman johtavista ateriapalvelujen tarjoajista, joka työllistää maailmanlaajuisesti 600 000 ihmistä ja tarjoilee vuosittain yli 5,5 miljardia ateriaa.

Compassilla on Pohjoismaiden markkinoilla useita brändejä, muun muassa Eurest, Chartwells, Medirest, ESS ja Levy Restaurants.

”Uskomme, että Compass tarjoaa Fazer Food Servicesille hyvän kodin. Compass Group on yksi johtavista ateriapalveluyrityksistä, joka toimii maailmanlaajuisesti ja jolla on vahva päämäärä. Yrityksillämme on samanlaiset arvot, ja toimintamme selkeänä keskipisteenä on ruoka, ylivoimainen asiakaspalvelu ja ihmisiin sitoutuminen. On harmillista, että monet kollegamme jättävät Fazerin ja siirtyvät Compassille, mutta uskomme tämän kaupan auttavan Fazer Food Servicesia saavuttamaan täyden potentiaalinsa”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum sanoo tiedotteessa.

”Fazer Food Services on Pohjoismaiden alueella erittäin arvostettu ateriapalveluyritys. Compassin lailla se keskittyy laadukkaaseen ruokaan, kulinaarisiin innovaatioihin, kestävään kehitykseen ja erinomaiseen asiakaspalveluun. Olen innoissani siitä, että voimme yhdessä pohjoismaisten kollegoidemme kanssa vahvistaa asiakastarjontaamme Pohjoismaiden markkinoilla entisestään”, Compass Groupin konsernin toimitusjohtaja Dominic Blakemore toteaa.