Kansainvälisen taloussanomalehden Financial Timesin paperiversion julkaisu Suomessa päättyy. Lontoossa päämajaansa pitävä lehti ilmoitti asiasta maanantain numerossaan kahdella identtisellä ilmoituksella.

FT:n painamisesta on reilun neljän vuoden ajan vastannut TS-Yhtymään kuuluva Hansaprint, jonka toimitusjohtaja Jukka Saariluoma vahvistaa uutisen. Aiemmin FT:tä painettiin Suomen ulkopuolella, mutta vastaavaan ei vaikuta olevan paluuta. Lehden ilmoituksessa mainostetaan digiversiota ja paperisen lehden tilaaminen Suomeen ei enää ole mahdollista FT:n sivuilta.

”FT, kuten monet muutkin uutisorganisaatiot, kokevat huomattavia häiriöitä painotuotteiden levikissä koronaviruskriisin seurauksena. Kriisin jatkuvat vaikutukset yhdistettynä suurempaan siirtymään kohti digitaalisia sisältöjä johtavat lehden painamisen loppumiseen Hämeenlinnan lähellä”, Financial Timesin tiedottaja kertoo M&M:lle.

FT ei kommentoi syitä tarkemmin, kerro levikkilukuja tai sitä, onko yhtiöllä suunnitelmissa lakkauttaa painetun lehden jakelu joistakin muista maista.

Saariluoma puolestaan ei voi ottaa kantaa asiakkaan ratkaisun taustoihin tai kertoa FT:n painomääriä saati niiden kehitystä Suomessa.

”Se, mihin voin ottaa kantaa, kun tätä lehteä on useampi vuosi tehty ja kyseessä on FT, voisiko sanoa ikoninen brändi, niin paperiversiolla on oma vankkumaton kannattajakuntansa. Tiedän, että on useita ihmisiä, jotka ovat pahoillaan tästä päätöksestä”, Saariluoma toteaa.

Hän ei tarkemmin kommentoi lakkautuspäätöksen merkitystä Hansaprintin liiketoimintaan.

"Ei se meidän elämää oleellisesti erilaiseksi muuta. Jatketaan kuten ennenkin, ilman FT:tä, valitettavasti.”

FT:n ilmoituksen mukaan viimeinen numero tilaajille ilmestyy perjantaina 28. elokuuta. Saariluoman tietojen mukaan viikonvaihteen eli 29.8. numero on vielä irtonumeromyynnissä.

Financial Times on perustettu Britanniassa vuonna 1888. Lehti ilmoitti huhtikuussa 2019 ylittäneensä miljoonan maksavan lukijan rajapyykin. Lukemasta printtitilauksia on mediatietojen mukaan alle viidesosa. Britannian ulkopuolisia lukijoista oli tuolloin yli 70 prosenttia. Lehden omistaa nykyisin japanilainen holding-yhtiö Nikkei.