Kauppa

Laura Kukkonen 16.10.2017 10:11 päivitetty 16.10.2017 12:40

Finlayson avaa second hand -kaupan palautetuille tekstiileille

Jukka Kurttila

Käytettyjen tekstiilien verkkokauppa liittyy Finlaysonin uuteen Kiertotaloustili-maksumalliin.

Suomalainen tekstiiliyhtiö Finlayson ottaa käyttöön uuden, kiertotalouteen perustuvan maksumallin Kiertotaloustilin.

Uuteen palveluun liittyy myös oman second hand -verkkokaupan avaaminen ensi vuonna. Kauppaan tulee myyntiin Finlaysonin käytettyjä tuotteita.

"Emme voi ottaa kauppaamme muiden merkkien tuotteita, koska pystymme takaamaan ainoastaan omien tuotteidemme laadun", Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila kertoo M&M:lle.

Kiertotaloustili tarkoittaa käytännössä sitä, että asiakkaat saavat ostoksilleen rahoitusta ja pidemmän maksuajan. Kun maksuaika päättyy, asiakas voi joko pitää ostamansa tekstiilit tai palauttaa ne Finlaysonille kierrätykseen.

Finlayson myy palautetut, käyttökelpoiset tuotteet verkkokaupassaan. Yhtiö toimittaa myyntiin kelpaamattomat tekstiilit kierrätettäväksi uusiksi tuotteiksi tai kuiduksi. Finlaysonin tavoitteena on, että mahdollisimman pieni osuus palautuneista tuotteista päätyy energiajätteeksi. Kurttilan mukaan yhtiö haastaa ihmisiä kyseenalaistamaan sen, mitä kaikkea tarvitsee omistaa pysyvästi.

Viikonloppuna keskusteluun nousi vaatejätti H&M:iin liittyvät paljastukset, joiden mukaan yhtiö on polttanut suuria määriä käyttökelpoisia vaatteita. Kurttila kiistää, että lanseerauksen ajankohtaa olisi muutettu paljastusten vuoksi.

"Olemme tehneet kehitystyötä asian parissa jo vuoden päivät. Tämä ei ole mikään tempaus, vaan pitkään ja hartaasti suunniteltu uusi avaus", Kurttila sanoo.

Kurttilan mukaan uuden palvelun markkinoinnissa merkittävimmät kanavat ovat omat verkkosivut ja myymälät. Sen lisäksi Finlayson kertoo asiasta mediatiedotteessa ja myös printtimainonnassa, kuten tänään maanantaina Helsingin Sanomien etusivulla.

Finlayson tähtää myös myynnin kasvuun uuden palvelun myötä.

"Meillä on kovat odotukset. Olemme itse todella innoissamme tästä."