Kampanjat

M&M 24.8.2017 09:27 päivitetty 24.8.2017 13:47

Finlayson käy taistoon naisten palkkojen puolesta – Jukka Kurttila: "Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää"

Colourbox

Finlayson aikoo kantaa kortensa kekoon naisten ja miesten väliseen palkkaepätasa-arvoon liittyen.

Finlaysonin mukaan naisten ja miesten välinen palkkaero ei istu Suomeen kaltaiseen tasa-arvoon rakentuvaan yhteiskuntaan.

Kiinnittääkseen huomiota epätasa-arvoon Finlayson aloittaa 1.9. alkaen kampanjan, jonka aikana naiset maksavat euron ostoksistaan 0,83 euroa. Miesten ja naisten rahapusseja tasataan reilun viikon ajan.

Naisten ja miesten välisten hintojen erotus lahjoitetaan kampanja-ajalta Naisasialiitto Unioni ry:lle järjestön toimintaan palkkatasa-arvon saavuttamiseksi.

Finlayson haluaa herättää keskustelua naisten ja miesten välisestä palkkaepätasa-arvosta. Yritys pitää epäreiluna tilannetta, jossa naisten keskipalkka on edelleen merkittävästi miehiä pienempi. Käytännössä naisen euro on noin 0,83€, kun vertaillaan miesten ja naisten keskipalkkoja.

"Kampanja syntyi vaimoni ansiosta. Hän oli syystäkin tuohtunut siitä, että yhä 2010-luvun Suomessa naisen euro on miesten euroa pienempi. Päätimme Finlaysonilla, että me voimme ainakin osaltamme tehdä jotain. Tiedämme, että kampanja voi synnyttää myös närää, mutta velvollisuutemme on puhua tästä epäkohdasta välittämättä siitä pahoittaako joku mielensä", Finlayson toimitusjohtaja Jukka Kurttila sanoo.

Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila. | Kuva: Aleksi Poutanen

 

Naiset saavat alennusta kaikista tuotteista Finlaysonin myymälöistä, pop up –myymälöistä sekä verkkokaupasta. Miehille hinnat ovat kampanjan ajan normaalit.

"Emme tietenkään kuvittele, että voisimme yksin ratkaista tätä epäkohtaa, mutta mielestämme asia on tärkeä tuoda yhä uudestaan esille, jotta siihen löydetään joskus myös ratkaisu", Kurttila kertoo tiedotteessa.

Kampanja lanseerataan poikkeuksellisesti ensin Ruotsissa, Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Tukholmassa järjestettävillä kaupunkifestivaaleilla. Kungsträdgårdenissa 24.–26. elokuuta järjestettäville festivaaleille tulee myös Finlaysonin ja Muumi-tuotteista tutun Moomin Charactersin koko perheelle suunnattu elokuvateatteri sekä yhteismyymälä.

Säännöt ovat samat lahden molemmin puolin: miehet maksavat normaalihinnan ja erotus menee tasa-arvon edistämistyöhön.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

17.06.2019 15:56

Frantic nimitti Emma Laihon johtamaan suunnittelua

Laihon keskeisiä vastuualueita uudessa roolissa ovat Franticin suunnitteluyhteisön kehittäminen, asiakkaiden muotoiluosaamisen kehittäminen ja muotoiluverkostoissa vaikuttaminen.