Kodintekstiilivalmistaja Finlayson kertoo tuovansa syyskuussa myyntiin kertakäyttökasvomaskit, joissa on ”hillityn kaunis kuosi”. Yhtiö kertoo tiedotteessa, että sen aloitettua omien kangasmaskien valmistamisen huhtikuussa tuotteet ”vietiin käsistä” eli myytiin loppuun omissa myyntikanavissa.

”Kevät osoitti, miten suuren inhimillisen hädän eteen moni suomalainen joutui koronan ravistellessa elämän peruspilareita. Suojautumalla itse pystymme suojaamaan parhaiten myös muita. Jokainen voi näin kantaa kortensa kekoon koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi”, Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen sanoo.

Kertakäyttömaskeissa on yhtiön klassikkokuosi, joka kantaa nimeä Coronna. Lisäksi laskostettuja kangasmaskeja tulee myyntiin lisäerä ja niiden ohella valikoimaan lisätään muotoonommeltu maskimalli. Kankaisia maskeja on tarjolla kuudessa eri kuosissa. Ne tulevat myyntiin ensi viikolla, kun taas kertakäyttömaskien myynti aloitetaan syyskuun ensimmäisenä päivänä.

Lanseerausten yhteydessä Finlayson kertoo alkavansa kampanjoida näkyvästi maskien käytön puolesta. Kampanja näkyy ainakin sosiaalisessa mediassa #käytämaskia-tunnisteella.

Yhtiö uskoo kerta- ja kestomaskien monipuolisen valikoiman ja hyvän saatavuuden helpottavan maskien käyttöönottoa tilanteessa, joka on monille uusi. Kertakäyttömaski on mutkaton käyttää ja vaihtaa kun taas kangasmaski kestää mutta vaatii käyttökertojen välissä pesun 95 asteessa. Kertakäyttömaskiensa Finlayson mainostaa sopivan vaikka sairaalakäyttöön.

”Finlaysonin kertakäyttöisissä maskeissa on kolme sulapuhalletusta materiaalista valmistettua kerrosta, jotka on sijoitettu kuitukankaan väliin. Nenävahvike on valmistettu taipuisasta polypropeiinista ja napakka kuminauha pitää suojaimen paikallaan käytön aikana. Kertakäyttöiset maskit täyttävät korkeat laatuvaatimukset (suojausluokka Type IIR), ja ne sopivat CE-merkittyinä jopa lääkäreiden ja hoitajien perussuojaimiksi.”

Maskien käytöstä ei vielä ole olemassa valtakunnallista suositusta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä on odoteltu ohjeistusta, mutta kukaan ei esimerkiksi tiedä, millaisia ja missä tilanteissa maskeja THL mahdollisesti suosittaa käyttämään.

”Maskit toimivat vain, kun niitä pidetään kasvoilla oikeaoppisesti”, Finlayson huomauttaa.

“Ajatus maskin käytöstä voi tuntua hankalalta, mutta nyt jokaisen on aika laittaa yhteinen hyvä etusijalle. Finlaysonin sanoma on muista välittäminen ja vastuun kantaminen. Käytä maskia”, Koponen sanoo.