Tuotekampanja

M&M 27.1.2017 11:22

Finlayson muuntaa suomalaisten vanhat farkut kokonaan uusiksi tuotteiksi: "Miksi niitä ei hyödynnettäisi?"

Kuvakaappaus Finlaysonin Facebook-sivuilta.
Vuonna 1820 perustettu Finlayson on yksi maamme vanhimpia yrityksiä.

Tekstiilialan yritys alkaa valmistaa pyyhkeitä suomalaisten vanhoista farkuista.

Kodintekstiilivalmistaja Finlayson alkaa kerätä helmikuun alussa vanhoja farkkuja kaikissa Suomen myymälöissään ja verkkokaupassaan. Farkut kierrätetään, ja Finlayson valmistaa julkaisemansa tiedotteen mukaan ensimmäisenä Suomessa pyyhkeitä farkkukierrätysmateriaalista. 

Finlayson järjestää helmikuussa kampanjan, jonka aikana Finlaysonin myymälöihin ja verkkokauppaan voi palauttaa kaikenkokoisia ja -värisiä käytettyjä farkkuja, farkkutakkeja ja muita farkkuvaatteita.

Farkkuvaatteista valmistetaan pyyhkeitä Belgiassa, missä vaatteet ensin lajitellaan. Tämän jälkeen farkkuaines murskataan ja kehrätään pyyhkeiden valmistukseen soveltuvaksi kuiduksi. Valmiiden pyyhkeiden materiaalista 40 prosenttia on kierrätyskuitua ja 60 prosenttia polyesteria.

"Suomalaisten kaapeissa lojuu valtava määrä vanhoja ja rikkinäisiä farkkuja. Miksi niitä ei hyödynnettäisi uusien tekstiilien valmistuksessa? Pyrimme tekemään tekstiilien kierrätyksen kuluttajille helpoksi ja samalla luomaan uusia, kiinnostavia tuotteita", sanoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Viime vuonna Finlayson keräsi myymälöissään lähes 31 tonnia käytettyjä tekstiilejä, joista valmistettiin erikokoisia, moneen käyttötarkoitukseen soveltuvia räsypaloja. Vanhoja lakanoita voi edelleen kierrättää kaikissa Finlaysonin myymälöissä.

Käytettyjä farkkuja ja muita farkkuvaatteita voi yhtiön mukaan palauttaa kaikkiin Finlaysonin Suomen myymälöihin sekä verkkokaupan kautta koko helmikuun ajan.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.