Kodintekstiilivalmistaja Finlayson ja hongkongilainen tekstiiliyritys A-Fontane Ltd ovat solmineet laajan lisenssisopimuksen, jonka myötä Finlayson avaa Hongkongiin ja Manner-Kiinaan lähivuosina vähintään 41 Finlayson-konseptimyymälää ja 21 shop-in-shopia.

Yhteistyön myötä ovet aukeavat Finlaysonin tuotteille satoihin muihinkin myymälöihin. Yhtiö kertoo sopimuksen tulosvaikutuksen olevan yhtiölle merkittävä. Kaksiosainen sopimus sisältää kiinteän, myynnistä riippumattoman vuosittaisen, arviolta 2 miljoonan euron korvauksen, sekä myyntiin sidotun korvauksen.

Finlaysonin mukaan yhtiön alustava arvio myyntiin sidotusta palkkiosta on moninkertainen kiinteään palkkioon verrattuna.

"Tämä on meille erittäin merkittävä avaus Aasian markkinoille. Vientistragiamme mukaisesti pystymme kasvattamaan brändimme tunnettuutta yhdessä arvostetun paikallisen kumppanin kanssa. Finlaysonin pohjoismainen ilme ja brändi tulevat näkymään vahvasti uusissa myymälöissä", Finlaysonin viennistä vastaava johtaja Risto Voutilainen kertoo tiedotteessa.

Yhtiöt suunnittelevat yhdessä Kiinassa myytävät mallistot. Myymälöiden ilme noudattaa Finlaysonin Pohjoismaissa käyttämää konseptia.

Finlaysonin mukaan nyt solmittu yhteistyösopimus on luonnollista jatkoa yrityksen vientistrategialle. Yhtiö on tehnyt systemaattisesti töitä viennin edistämiseksi 5th Wave Brands -lisenssiagentin kanssa.

Finlaysonin ja A-Fontanen yhteistyösopimus on voimassa vuoteen 2029 asti. Finlayson neuvottelee yhteistyöstä myös usean muun hongkongilaisen ja mannerkiinalaisen valmistajan ja jakelijan kanssa.

Vuonna 1973 perustettu A-Fontane on monikansallinen yhtiö, jonka pääalueita ovat Hongkong ja Manner-Kiina. A-Fontanella on Hongkongissa 40 ja Manner-Kiinassa 450 myymälää.