Kodintekstiilivalmistaja Finlaysonin apuna kaupan toteutuksessa on ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja MedKit Finland, joka toimii suu-nenäsuojaintilauksen maahantuojana.

Suomalaisyritykset toteuttavat kaupan ilman voittoa osallistuakseen koronan vastaiseen kamppailuun. Finlayson katsoo, että vastuullisten toimijoiden tehtävänä on on osallistua koronaviruksen aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen myös ilman kaupallista hyötyä.

”Suomen ja Finlaysoninkin kannalta tärkeintä on pitää toinen aalto kurissa, jotta koulut, päiväkodit ja koko yhteiskunta pysyvät auki”, Finlaysonin myyntijohtaja Mikko Koponen toteaa yrityksen tiedotteessa.

Tilauksen suuren koon ja merkityksen vuoksi Finlayson toteutti kaupan yhteistyössä suomalaisen ensihoitotuotteiden tavarantoimittajan MedKit Finlandin kanssa.

Finlaysonia ja Medkitiä yhdisti halu auttaa ja kääriä hihat nopeasti, oteaa MedKit Finlandin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

”Teimme hankinnan eteen paljon työtä ja hankkeen mahdollisti kevään aikana rakennetut verkostot, ostokanavat ja ilmasilta. Tämä on hyvä esimerkki suomalaisesta sisusta ja yhteistyöstä”, Åman-Toivio sanoo.

Huoltovarmuuskeskukselle toimitettavat suojaimet ovat kertakäyttöisiä kirurgisia suu-nenäsuojaimia, jotka valmistetaan Kiinassa.

Tuotteet saapuvat Huoltovarmuuskeskukselle lähiviikkojen aikana. Suojainten kiinalainen valmistaja valikoitui Finlaysonin mukaan sillä perusteella, että valmistaja pystyy tuottamaan tarpeeksi nopeasti tarkat laatukriteerit täyttäviä suu-nenäsuojaimia.

Suomessa kirurgisille kertakäyttömaskeille on tarvetta etenkin terveydenhuoltosektorilla, jossa suu-nenäsuojaimia käytetään keskimäärin noin 750 000 kappaletta päivässä.

Hankitut suojat menevät Huoltovarmuuskeskuksen suojainhankintayksikön johtajan Rain Mutkan mukaan varmuusvarastoon, josta niitä jaetaan sosiaali- ja terveydenhuollon käyttöön.

”Korona-aikana suojavarusteiden kulutus on moninkertainen normaaliin verrattuna”, Mutka toteaa.