Tuotteet

M&M 16.3.2017 09:35 päivitetty 16.3.2017 11:14

Finlayson uskoo kestävyyteen – teki lakanan, jolla on 50 vuoden takuu

Finlayson
Jesus-lakana

Lakanan inspiraationa on Torinon käärinliina.

Kodintekstiilivalmistaja Finlayson tuo huhtikuun alussa markkinoille pussilakanan, jolla on 50 vuoden takuu. Lakanan nimi on Jesus.

Toteutustapa ja nimi ovat saaneet inspiraationsa vuosisatoja tai jopa vuosituhansia säilyneestä historiallisesta Torinon käärinliinasta.

”Selasin reilu vuosi sitten sivustoa, joka myy vain läpi elämän kestäviä tuotteita. Kodintekstiileitä ei sivustolla näkynyt. Aloimme välittömästi pohtia, mitä voisimme tehdä asialle, ja lopulta kehitimme pussilakanan, jolle annamme 50 vuoden takuun. Tuote on elinikäinen niin kestävyytensä kuin designinsakin puolesta. Se on yksinkertaisesti ainutlaatuinen”, toteaa Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

50 vuoden takuu perustuu oletukseen, että kuluttajalla on käytössään kaksi Jesus-pussilakanasettiä, joita käytetään vuorotellen, vaihtaen kahden viikon välein. Tällöin lakanat pestään kerran kuukaudessa, mikä tarkoittaa 600 pesukertaa 50 vuodessa. Tuotteen testeissä on simuloitu pesukertojen vaikutusta kankaan kulumiseen, minkä lisäksi on tehty testejä liittyen kankaan hankauksen kestoon, murtolujuuteen ja venymään.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö