Lentoyhtiö Finnair ja suomalainen mobiilimaksuyhtiö ePassi laajentavat yhteistyötään. Finnair Plus -pisteillä voi vastedes maksaa yli 20 000 käyttöpaikassa ympäri Suomen. Maksaminen tapahtuu ePassin mobiilisovelluksella, johon käyttäjä voi liittää Finnair Plus -tunnuksensa.

Finnair liittyy ensimmäisenä jäsenenä ePassin uuteen kanta-asiakasjärjestelmien pilvipalveluun, joka mahdollistaa kanta-asiakasetujen hyödyntämisen mobiilisti, ilman paperisten etuseteleiden tilaamista tai kanta-asiakaskorttien käyttöä.

“Kanta-asiakasjärjestelmien tulo mobiilimaksamiseen on yksi nousevista trendeistä maailmanlaajuisesti. Ihmiset arvostavat edelleen asiakasetuja ja palkitsemista, mutta ovat yhä haluttomampia kantamaan kortteja tai paperisia lipukkeita mukanaan”, sanoo ePassin toimitusjohtaja Pekka Rantala tiedotteessa.

Palvelu tulee kaikkien Finnair Plus -asiakkaiden käyttöön asteittain kevään ja kesän 2020 aikana Suomessa. Finnair Plus -jäsenet voivat ottaa ePassi-maksutavan käyttöön lataamalla ePassin sovelluksen. ePassia henkilöstöeduissaan jo käyttävät voivat liittää Finnair Plus -tilin omiin tietoihinsa, jonka jälkeen pisteet ovat käytettävissä maksuihin.

Ensimmäisessä vaiheessa Finnair Plus -pisteitä voi käyttää ePassin mobiilisovelluksella kaikkiin hyvinvointia edistäviin palveluihin, eli esimerkiksi kuntosalijäsenyyden, uimahallikäynnin, hieronnan tai hammaslääkärin maksamiseen. Myöhemmin mukaan ovat tulossa myös hotelli- ja ravintolapalvelut.

Finnair Plus -pisteiden käytön lisäksi integraatio mahdollistaa myös Finnair Plus -palkintopisteiden keräämisen valikoiduista kampanjatuotteista.

“Tämä yhteistyö tuo Finnair Plus -ohjelman uudella tavalla osaksi suomalaisten arkea. Etenkin pienemmille palkintopistemäärille tulee nyt reilusti uusia käyttömahdollisuuksia, kun esimerkiksi ravintolassa voi sujuvasti maksaa laskun mobiilisti palkintopisteillämme”, kertoo Finnairin kanta-asiakasliiketoiminnasta vastaava Peter Zeitlin tiedotteessa.

Kun Finnair otti tammikuussa 2017 maailman suosituimman mobiilimaksutavan, kiinalaisen Alipayn käyttöön ensimmäisenä lentoyhtiönä maailmassa, ePassi toteutti mobiilimaksutavan tuomisen Finnairin koneisiin.

Nyt alkavan uuden yhteistyön myötä lähes 1,5 miljoonaa Finnairin ja ePassin asiakasta voivat maksaa palveluita mobiilisti Finnair Plus -palkintopisteillä.

Rantalan mukaan ePassin mobiilisovellus ja laaja käyttöpaikkaverkosto tarjoavat hyvän mahdollisuuden pisteiden tehokkaaseen käyttöön ja asiakastyytyväisyyden lisäämiseen.

”On hienoa jatkaa kumppanuutta juuri Finnairin kanssa, onhan Finnair Plus tuttu ja merkityksellinen niin monelle suomalaiselle”, Rantala sanoo.

ePassilla uskotaan uuden yhteistyön lisäävän entisestään palveluntarjoajien kiinnostusta yhtiön mobiilimaksujen vastaanottamiseen.