Suomen parhaat verkkosivustot vuosittain palkitsevassa Finnish Web Awards -kilpailussa äänestettiin nyt ensimmäistä kertaa myös parhaan tubettajan ja bloggaajan palkinnosta. Kilpailun järjestäjät katsoivat, että verkkosivustojen rinnalla tubettajien ja bloggaajien merkitys mielipiteen muokkaajina ja digitaalisen maailman toimijoina on syytä nostaa esiin. Päätöksen myötä kilpailun yleisöäänestyksessä annettiin ennätykselliset 285 000 ääntä.

Kilpailun tuomaristo oli ennakkoon valinnut finaaliin yhdeksän tubettajaa ja kahdeksan bloggaajaa, joista yleisö äänesti voittajat.

Tubettajien sarjan ylimmän palkinnon eli FWA 2020 Grand Prix’n voitti Lakko-nimellä tunnettu Eric Savolainen ja bloggaajien sarjan FWA 2020 Grand Prix’n Sara Parikka. Molemmat ovat vuosien varrella rakentaneet itselleen Suomen mittakaavassa merkittävän yleisön ja intensiivisen yleisösuhteen.

Kultaiset FWA-palkinnot jaetaan tubettaja Taina Licciardo-Toivolalle ja bloggaaja Virve Fredmanille (Ostolakossa) ja hopeiset tubettaja Pinja Sanaksenaholle (Pikku Pinsku) ja bloggaaja Iina Hyttiselle (But I’m a Human not a Sandwich). Prossia saivat tubettaja Juuso Karikuusi (Herbalisti) ja bloggaaja Desire Nyman.

”Perinteisen median parissa vloggaamista ja bloggaamista saatetaan edelleen pitää marginaalisena, vaikka numeroiden valossa ne ovat jotakin aivan muuta”, arvioi FWA-kilpailua hallinnoivan Green Thumb Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Tapaninen tiedotteessa.

”Tässä murroksessa ei ole kysymys vain uusista jakeluteistä, vaan uudesta julkisesta kielestä, jossa luonteva henkilökohtaisuus tekee käsitellyistä asioista mielenkiintoisempia ja tarttuvampia kuin perinteinen persoonaton median kieli”, Tapaninen sanoo.

Perinteiset kuluvan vuoden parhaiden verkkosivujen palkinnot Finnish Web Awards julkistaa joulukuussa. Sivujen kohdalla valintaprosessi on erilainen kuin tubettajien ja bloggaajien. Parhaiden verkkosivujen finalistit on valittu yleisöäänestyksellä, mutta lopullisen päätöksen tekee asiantuntijoista koostuva tuomaristo.

”Nyt kun koko maailma on pakon edessä ottanut rajun digitaalisen harppauksen, myös odotukset verkkosivujen laadun ja toimivuuden suhteen ovat nousseet uudelle tasolle. FWA on osaltaan tukemassa tätä laadun ja luotettavuuden trendiä”, sanoo Tapaninen.

Suomen suurimman verkkosivustoja ja niiden tekijöitä palkitsevan kilpailun Finnish Web Awardsin tarkoitus on edistää suomalaisten henkilöiden, brändien ja sivustojen merkitystä liiketoiminnan menestystekijänä.