Elokuva

M&M 28.4.2015 13:45 päivitetty 4.2.2016 10:55

Finnkino myytiin Britteihin

Colourbox

Ruotsalainen Ratos on myynyt kansainväliselle, Britanniassa päämajaansa pitävälle sijoitusyhtiölle Bridgepointille osuutensa Nordic Cinema Groupista.

Brittiläinen sijoitusyhtiö Bridgepoint on ostanut ruotsalaisen pääomasijoitusyhtiö Ratoksen osuuden elokuvateatteriketju Nordic Cinema Groupista (NCG), johon myös Finnkino kuuluu.

Ratos omisti NCG:stä 58 prosenttia. Vähemmistöomistajana on 40 prosentin osuudella ollut mediakonserni Bonnier, ja yhtiön johto on omistanut jäljelle jäävät kaksi prosenttia osakkeista. Bonnier jatkaa NCG:ssä 30 prosentin omistusosuudella.

Kaupan arvo on 4,7 miljardia kruunua eli noin 502 miljoonaa euroa, ja Ratos on ilmoittanut tekevänsä kaupasta 900 miljoonan kruunun eli noin 96 miljoonan euron voiton.

"Uskomme, että on olemassa mahdollisuuksia yhä rikastaa koko elokuvakokemusta lähtien paikasta, äänestä, istuimista ja ruoan ja juoman saatavuudesta. Näemme myös NCG:ssä potentiaalia kasvulle nykyisellä toiminta-alueella ja viereisissä maissa--", Bridgepointin Pohjoismaiden-toimintojen johtaja Mikael Lövgren sanoo tiedotteessa.

Nordic Cinema Group muodostettiin vuonna 2013, kun Finnkino ja ruotsalainen SF Bio yhdistyivät. NCG:llä on yhteensä 66 elokuvateatteria, ja sen osuus elokuvalippujen tuotoista Pohjoismaissa on 44 prosenttia.