Televisio

Laura Kukkonen 17.4. 08:31

Finnpanelin mittaus laajenee videopalveluihin ja mobiiliin – "Mainostajia kiinnostaa tietää miten eri alustat toimivat"

Colourbox
Finnpanelin mukaan nuoret katsovat televisiota entistä harvemmin perinteisen laitteen kautta. Sen sijaan nuoret kuluttavat MTV:n, Nelosen ja Ylen sisältöjä tietokoneiden, tablettilaitteiden ja älypuhelinten kautta.

Finnpanelin uusi mittausmenetelmä tuottaa aiempaa yksityiskohtaisempaa tietoa mediatalojen videopalvelujen katselusta.

Suomalaisten televisionkatselua mittaava tutkimusyhtiö Finnpanel laajentaa tv-mittaritutkimustaan koskemaan mediatalojen videopalveluja.

Mukana ovat Ylen Areena, MTV:n Katsomo ja Nelosen Ruutu.

Finnpanelin mukaan jatkossa katselua mitataan kaikilta päätelaitteilta, eli myös mobiililaitteista. Mittaus yhdistää tietoa paneeliperheistä ja tv-yhtiöiden videomittauksesta.

Finnpanelin toimitusjohtaja Lena Brun kertoo tiedotteessa, että uuden menetelmän kautta se saa selville katsojaprofiilit ja kohderyhmittäiset katsojamäärät myös verkkokatselusta. Hän uskoo, että uudistukset auttavat mediataloja kehittämään sisältöjään ja palvelujaan.

MTV:n tutkimusjohtaja Taina Mecklin kommentoi, että ohjelmien ja kanavien suunnittelussa on tärkeää tietää niin perinteisen television kuin verkon katseluluvut samaan aikaan ja yhteismitallisesti eri kohderyhmissä.

"Online-yleisön määrä voi olla merkittävä ja profiili hyvä, vaikka ohjelma ei olisikaan tv-ruudun kautta erityisen katsottu. Myös mainostajia kiinnostaa tietää, miten eri alustat toimivat videomainonnan välittäjinä", Mecklin sanoo tiedotteessa.

Finnpanelin uusi tutkimus hyödyntää Nielsenin, Kantar Median ja ComScoren teknologiaa. Sopimus on voimassa vuoden 2019 loppuun saakka.

Kantar TNS ja A.C. Nielsen Finland omistavat Finnpanelin puoliksi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Sosiaalinen media

24.04.2018 17:31

Facebook pyytää pian hyväksymään uudet käyttöehdot – Tivi: Yhteen kohtaan tulee kiinnittää erityishuomiota

Facebook joutui keväällä melkoiseen pyöritykseen, kun ilmeni että palvelusta kerättyjä tietoja oli käytetty hämärän data-analytiikkafirman työkalun rakentamiseen. Kymmenien miljoonien ihmisten tietoja hyödyntävää työkalua käytettiin tiettävästi esimerkiksi Donald Trumpin vaalikampanjassa sekä Brexitiin johtaneessa kampanjassa.