Fiskars in puutarhanhoitotuotteille ja pihatyökaluille on myönnetty yhteensä seitsemän Red Dot Design 2019 -palkintoa tuotesuunnittelun huippuosaamisesta.

Red Dot Design Award -palkintogaala järjestettiin Essenissä Saksassa 8. heinäkuuta. Tänä vuonna tuomaristo arvioi tuotteita 55 eri maasta ja jakoi palkinnon 1 549 tuotteelle. Fiskarsin uudet, puuvartiset Norden-kirveet ja Kastelukela XL saivat kilpailun arvostetuimman eli luokkansa parhaan tunnustuksen. Best of the Best -luokassa kilpaili yhteensä 80 uutuustuotetta.

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa kansainvälisistä designin asiantuntijoista koostuva tuomaristo arvioi uutuustuotteita muun muassa niiden toimivuuden, ergonomian ja ekologisuuden näkökulmista. "Olemme todella ylpeitä tästä saavutuksesta. Se osoittaa, että Fiskars on omistautunut maailmanluokan suunnittelulle ja innovaatioille", sanoo tiedotteessa Fiskars Groupin Functional-liiketoimintayksikön johtaja Michael Halak.Best of the Best -palkinnon voittaneissa, Suomessa valmistetuissa Norden-kirveissä on korkealaatuinen hikkoripuuvarsi. Kahdesti karkaistusta hiiliteräksestä valmistetun terän ja puuvarren liitännästä on pystytty tekemään särkymätön valamalla liitoskohdan päälle lasikuituvahvisteista FiberComp-polyamidia. Kirvessarja koostuu retkikirveestä, rakentajan kirveestä ja halkaisukirveestä. Toinen Best of the Best -palkinnon saaneista Fiskarsin tuotteista on puutarhan kasteluun suunniteltu Kastelukela XL, joka on muotoiltu niin, että sen voi helposti sijoittaa vaakatasossa erilaisiin maastoihin. Kastelun helpottamiseksi kela kääntyy 360 astetta, ja siinä on letkun automaattinen sisäänkelaus.Fiskarsin tuotteista Red Dot Design 2019 -palkinnon saivat myös Xact-istutustyökalut, Fiskars-kasteluliittimet ja -puutarhaleikkurit sekä Pro-leikkurit ja -lapiot.