Fokus Media lopettaa Ellen ja Cosmopolitanin julkaisemisen. Lehtien yt-neuvottelut päättyivät keskiviikkona 30. lokakuuta. Neuvottelujen jälkeen Fokus Media päätti lopettaa Elle ja Cosmopolitan -lehtien ja niiden nettisivustojen kustantamisen siten, että lehtien viimeiset numerot ilmestyvät helmikuussa 2020. Lehtien lopettaminen johtaa kahdeksan henkilön työsuhteen päättymiseen. Päätöksen taustalla olivat taloudelliset ja tuotannolliset syyt.

”Lehdet eivät valitettavasti täyttäneet niille asetettuja taloustavoitteita, emmekä nähneet lehtien näkymien muuttuvan tulevaisuudessakaan. Vaihtoehdot olivat vähissä. Lehtiä on tehty suurella intohimolla ja ammattitaidolla. On todella surullista, että jouduimme tällaiseen tilanteeseen”, sanoo Fokus Median toimitusjohtaja Tapani Pitzen.

Fokus Media kertoo myös ulkoistavansa Auto Bild Suomi -lehden sisällöntuotannon Hymiö Helsinki Oy:lle. Samassa yhteydessä vaihtuu myös lehden päätoimittaja, sillä Auto Bildin nykyinen päätoimittaja Jarmo Markkanen jää Fokus Median palvelukseen ja jatkaa V8-Magazinen päätoimittajana.

Ratkaisu Auto Bildin uudesta päätoimittajasta tehdään loppuvuoden aikana. Muilta osin Auto Bildin toimitus siirtyy Hymiö Helsingin palvelukseen vanhoina työntekijöinä 1.1.2020 alkaen. Auto Bildin brändinhallinta, lehden mediamyynti ja levikkimyynti säilyvät Fokus Mediassa.

”Fokus Medialla on sisällöntuotannon ulkoistamisesta hyviä kokemuksia Plaza Kodin ja GTi-Magazinen osalta. Uskomme tällaisen toimintamallin auttavan meitä tekemään kilpailukykyisempää lehteä nykyistä paremmin”, sanoo toimitusjohtaja Tapani Pitzen.

Oma Aika -lehti puolestaan siirtyy Fokus Medialta uudelle kustantajalle. Fokus Media Finland Oy ja LehtiMoguli Oy ovat 30. lokakuuta allekirjoittaneet kauppakirjan Oma Aika -lehden liiketoiminnan myymisestä LehtiMogulille 1.1.2020 alkaen. LehtiMoguli jatkaa lehden kustantamista ja Oma Aika -lehden työntekijät siirtyvät LehtiMogulin palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Lehden nykyinen päätoimittaja Anna-Liisa Hämäläinen, joka toimii myös Koti ja keittiö -lehden päätoimittajana, jatkaa Fokus Median palveluksessa. Oma Aika -lehden päätoimittajana LehtiMogulissa aloittaa Anu Virnes-Karjalainen.

”Toivomme Omalle Ajalle hyvää menestystä uudessa kodissa. Löytynyt ratkaisu oli erinomainen, sillä se mahdollistaa lehden julkaisemisen jatkamisen ja säilyttää lehden tekijöiden työpaikkoja”, sanoo Fokus Median toimitusjohtaja Pitzen.

M&M kertoi syyskuussa mediayhtiölistauksessaan, että Fokus Media kasvatti liikevaihtoaan vuonna 2018 huimat 46 prosenttia. Yhtiö oli vuoden 2017 marraskuussa ostanut kaikki Suomen Allerin julkaisemat kuukausilehdet. Pian sen jälkeen Fokus Media osti Cosmopolitanin Sanoma Lifestylelta.

Vuonna 2018 Fokus Media Finlandin liikevaihto oli 15,2 miljoonaa euroa ja liiketulos –100 000 euroa.

Juttua täydennetty kello 16:08: lisätty Fokus Median talousluvut.