Kylie Jenner, 21, on kaikkien aikojen nuorin miljardööri, joka on rakentanut varallisuutensa itse, arvioi Forbes-lehti.

Forbesin arvion mukaan Jennerin omistaman ja johtaman Kylie Cosmetics in arvo on noin 900 miljoonaa dollaria. Kun päälle lasketaan rahat, jotka hän on yritystoiminnallaan jo tienannut, Jennerin voi huoletta laskea miljardööriksi.

Kylie Jenner kuuluu Kardas­hian-klaaniin ja hän on esiintynyt Keeping Up with the Kardashians -realityssarjassa 9-vuotiaasta lähtien. Viime vuosina hänen menestyksensä on nojannut ennen kaikkea hiottuun sosiaalisen median strategiaan. Jennerillä on yli 175 miljoonaa seuraajaa eri kanavissa. Heille Jenner markkinoi tuotteitaan.

Oman kosmetiikkabisneksensä Jenner käynnisti vuonna 2015. Liiketoiminnan kasvu on ollut huimaa. Myös kannattavuus on kohdillaan, sillä Jennerin yhtiöllä on Forbesin mukaan vain 7 täysipäiväistä ja viisi osa-aikaista työntekijää. Tuotteiden valmistus ja pakkaus on ulkoistettu ja Kylie Jennerin äiti Kris Jenner vastaa yhtiön taloushallinnosta ja pr:stä pientä korvausta vastaan.

Jennerin luokittelemista ”self made”-miljardööriksi on kritisoitu, koska hänen lähtökohtansa ovat olleet verrattain etuoikeutetut.

Tähän asti nuorin Forbesin listalle noussut miljardööri on ollut Facebookin perustaja Mark Zuckerberg, joka oli 23-vuotias ryhtyessään miljardööriksi.