Latvialainen SK Media Group on julkaissut lisenssillä suomalaista versiota tunnetusta talouslehti Forbesista. Nyt eläkevakuutusyhtiö Varma hakee SK Media Finlandia konkurssiin.

SK Media Finlandilla on vino pino maksuhäiriömerkintöjä, pelkästään tältä vuodelta 17 kappaletta. Niihin kuuluu velkomustuomio lähes 70 000 euron saatavista. Siinä velkojana on Sponda. Velkomustuomio tarkoittaa sitä, että velkaa voidaan ryhtyä perimään ulosoton kautta.

SK Media Finland on toimittanut kaupparekisteriin yhden tilinpäätöksen. 11 kuukauden tilikaudella 2017 yhtiö teki 570 000 euron liikevaihdolla 691 000 euron tappion.

SK Media Finlandin omistaa Latviassa toimiva SK Media Group. Suomen yhtiön toimitusjohtaja on Arkādijs Šteimans.

" Emme kommentoi tilannetta. Meillä on useita vaihtoehtoja ja kerromme lisää marraskuun lopulla", sanoo Steimans.

SK Media Groupin toimistosta kuitenkin kerrotaan, että Forbesin julkaiseminen on loppunut Latviassa.

Nyt yhtiön sivuilla on muun muassa linkkejä Viagraa myyvään nettikauppaan.

SK Media Groupin oli tarkoitus aloittaa Forbesin kustantaminen myös Ruotsissa ja Norjassa.

Vielä heinäkuussa hän vakuutti, että SK Media Finland on saamassa lisärahoitusta, jonka avulla lehden julkaisemista jatketaan.

”Kassatilanne on tiukka”, Šteimans sanoi ja tarkensi: ”Tämä ei vielä ole paratiisi.”

Lehden merkittävänä rahoittajana on toiminut latvialainen liikemies Mhitars Mhitarjans. Hän on SK Media Finlandin hallituksen jäsen ja Šteimansin mukaan pohjolan suurin kananmunien tuottaja.

Mhitarjans tuskin enää rahoittaa Suomen Forbesia. Latvian 2017 tuottajahinnoilla (seitsemän euroa sadasta munasta) laskujen maksamiseen tarvitaan miljoonittain munia.

Suomessa Forbes oli jatkuvasti vaikeuksissa. Päätoimittaja ja toimittajat vaihtuivat tiuhaan. Šteimans tuli tunnetuksi räiskähtelevästä, voimasanoihin tukeutuvasta johtamistyylistään.

Suomen ensimmäinen Forbes ilmestyi viime vuoden maaliskuussa.

Muutos 21.11.2018 klo 14:20 Šteimansin tavoittamista koskevaa virkettä on muutettu. 14.30 lisätty SK Media Groupin kommentti ja muutettu jutun ingressiä.