Fortum pilotoi huhtikuussa käsivarrella käytettävää ovenkahvaa Helsingin Munkkiniemen Puistotien Alepassa.

Oveen lisäosana liitettävää kahvaa on testattu päivittäistavarakaupassa ja kahvan on todettu selvästi vähentävän pintojen koskettamista kämmenellä.

Kahva on herättänyt niin kotimaista kuin kansainvälistä huomiota kaupan alalla. Nyt Fortum ja Fiskars Group ovat sopineet yhteistyöstä tartuntojen leviämistä ehkäisevän kahvan valmistamisessa ja jakelussa.

Fiskars Group kehittää kahvan muotoilua, kiinnitettävyyttä ja käytettävyyttä, jotta kahva sopii mahdollisimman monipuolisesti erilaisiin julkisissa tiloissa käytössä oleviin oviin.

Vaikka innovaatio kiinnittyy vahvasti tämänhetkiseen tilanteeseen, uskotaan sen olevan tarpeen myös tulevaisuudessa.

“Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöstä Fiskars Groupin kaltaisen tunnetun ja arvostetun yrityksen kanssa.

”Kahva on ajan henkeen sopiva, käytännön tarpeet huomioon ottava sovellus, joka osoittaa osaltaan myös kierrätysmuovin monikäyttöisyyden”, Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminnan johtaja Kalle Saarimaa kommentoi tiedotteessa.

Kahvaa aletaan valmistaa Suomessa Fiskars Groupin Billnäsin tehtaalla Raaseporissa. Kierrätysmuovista valmistettu Vipu-lisäosa on valmistettu kuluttajien kotitalouksissa lajittelemasta muovipakkausjätteestä, joka kierrätetään Fortumin muovijalostamolla Riihimäellä.

Hankkeen tavoitteena on, että ihmiset pystyvät hoitamaan arjen askareensa entistä turvallisemmin. Fiskars Groupin Suomen, Venäjän ja Baltian myyntijohtaja Pekka Salmi kertoo Fiskarsin lähteneen innolla mukaan nopeassa aikataulussa etenevään hankkeeseen.

”Tutkimme monia kiertotalouden luomia uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja etsimme ratkaisuja materiaalien elinkaaren pidentämiseen. Kahvan kierrätysmuovi tarjoaa tähän kiinnostavia mahdollisuuksia”, Salmi toteaa.

Fortumin kumppanina hankkeessa on alusta saakka toiminut luova markkinointiviestintätoimisto TBWA\Helsinki.