Konkurssi

M&M 8.9.2016 10:13

Franck Media hakeutui konkurssiin

Colourbox

Journalisti-lehden mukaan tuotantoyhtiön maksuvaikeuksien takana on Suomen tulevaisuus -tiedesarjan rahoituksen epäonnistuminen.

Dokumenttielokuvien tuotantoyhtiö Franck Media Oy on haettu konkurssiin.

Perheomisteinen yhtiö julkisti asian omilla verkkosivuillaan. Journalisti kertoo, että Franck Median kaikki 12 työntekijää on irtisanottu.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että "uudet tuotantorakenteet muodostuivat pienelle yhtiölle liian raskaiksi".

Franck Median viimeiseksi jäänyt merkittävä hanke oli Suomen tulevaisuus -tiedesarja. Journalistin mukaan hankkeen rahoituksen epäonnistuminen ajoi yhtiön maksuvaikeuksiin.

"Rahoituspohja näin kunnianhimoiselle projektille oli liian ohut. Selkärankamme murtui, vaikka mukana on yli 20 yritystä, eri toimialatahoja, johtavia yliopistoja ja tutkimuslaitoksia sekä säätiöitä. Epäonnistuminen oli liikkeenjohdollinen ja taloudellinen, ei sisällöllinen", yhtiön perustaja ja vastaava tuottaja Michael Franck sanoo Journalistille.

Asiakastiedon julkaiseman konkurssilistan mukaan Franck Media on itse hakeutunut konkurssiin 23. elokuuta. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli noin 1,37 miljoonaa euroa ja liiketappio 60 000 euroa.

Viime vuosina tuotantoyhtiön suurin sisältöjen ostaja on ollut MTV Oy.

"Selvitämme seuraavien päivien ja viikkojen aikana, miten työn alla olevia projekteja voidaan jatkaa ja saattaa sisältö sekä kumppaneiden sisäiseen käyttöön että tv-tuotantojen osalta MTV:n esitettäväksi", Franck Media kertoo tiedotteessaan.