Kämp Galleria on jälleen Kämp Galleria.

Jos nyt mietit, että oliko se joskus jotakin muuta, et ole ainoa.

"Keskustelin asiasta hotelli Kämpin edustajien kanssa puhelimessa ja satuin olemaan siinä kadulla. Kuulin jonkun sanovan, että olen tässä Kämp Gallerian edessä", kauppakeskuksen tilat omistavan Ilmarisen vuokrauspäällikkö Ville Laurila kertoo M&M:lle.

Helsingin keskustassa sijaitseva kauppakeskus vaihtoi nimensä Galleria Esplanad iksi vuonna 2012. Laurila ei avaa muutoksen syitä yksityiskohtaisesti ja toteaa, että asia on "pitkä ja monimutkainen ja siihen liittyy sopimusjuridiikkaa". Ilmarinen on pyörittänyt Pohjoisesplanadin varrella vuodesta 1999 toiminutta Kämp Galleriaa koko sen toiminta-ajan.

"Halusimme silloin uudistaa kauppakeskusta. Nimenvaihdosprojekti oli aika tuskainen. Tilanne on sama kuin jos yrittää nimetä Makkaratalon Citycenter iksi. Ei siitä oikein tule mitään", Laurila kertoo.

"Totesimme aika nopeasti sen uudistuksen epäonnistuneen. Se oli alusta pitäen tuhoon tuomittu homma", hän jatkaa.

Kauppakeskuksen nimi pysyi kuitenkin Galleria Esplanadina monta vuotta. Paluu vanhaan Kämp Galleria -nimeen julkistettiin tällä viikolla Kauppalehti Option järjestämässä Optio Gaalassa.

Kämp Galleria ja hotelli Kämp limittyvät jälleen nimen kautta yhteen. Laurilan mukaan hotellin nykyinen johto ja Kämp Group in toimitusjohtaja Laura Tarkka löysivät Ilmarisen kanssa yhteisen sävelen.

"Arvomaailmamme on aika samansuuntainen. He todentavat hotellin kautta tiettyjä arvoja, joita kohti olemme itse menossa", Laurila sanoo.

Vanhan nimen palautukseen liittyy myös kauppakeskuksen syksyllä toteutettava uudistus. Marraskuussa Kämp Gallerian uudistettuun toiseen kerrokseen avautuu suomalaiseen muotiin keskittyvä Garden-keskus.

"Toinen kerros on pantu isolla kädellä uusiksi suomalaisen muodin keskittymäksi. Ne vuokralaiset, jotka halusivat jatkaa kanssamme, siirrettiin alakertaan", Laurila kertoo.

Toiseen kerrokseen omat liikkeensä avaavat Arela, Samuji, Terhi Pölkki, éNHats, Hálo, R-Collection ja Nomen Nescio. Tre Gallery & Books tuo tilaan shop-in-shoppeja, joista ensimmäinen on Klaus Haapaniemi.