Espanjassa tuotemainosfilmin takana on luova toimisto Proximity Spain. Se on temaattista jatkoa Gilletten tammikuussa julkaisemalle ”The Best Men Can Be” -kampanjalle, joka herätti runsaasti huomiota alkuvuodesta. Asiasta kertoo AdWeek.

Minuutin mainospotti näyttää aluksi joukon koulupoikia, joilla on ylähuulessaan parranhaituvia ja jotka saavat osakseen jatkuvaa kiusoittelua luokkatovereitaan.

Mainoksen edetessä itsetunto kuitenkin vähitellen kasvaa ja lopussa pojat nousivat tuoleille ja ylpeästi lausuvat sanan ”viikset” kavereilleen ja opettajille.

Gillette käynnisti ”The Best Men Can Be” -kampanjansa aiemmin tänä vuonna spotilla ”We Believe”. Mainoksessa kuvataan miehen elämää #MeToo -ajan maailmassa, jossa käsitykset sukupuolista ovat murroksessa ja perinteinen mieskuva on joutunut antamaan periksi.

Mainos on myös brändikuvista käytävän keskustelun ytimessä. Siinä pohditaan, miten kulttuuriset muutokset voivat joko vahvistaa tai heikentää brändin asemaa.

Kesäkuussa Gillette jatkoi kampanjaansa Proximity Spainin kampanjalla ”It Takes a Real Man”. Kampanja alkoi spotilla, jossa miehiltä kysyttiin, ”oletko riittävästi mies?” ja siinä kyseenalaistetaan perinteiset käsitykset miehisyydestä. Mainoksessa esiintyivät muun muassa jalkapalloilija David Silva sekä valokuvaaja ja drag-artisti Rubén Errebeen.

Uusin spotti ”A Moustache/My Moustache” siirtää huomion nuoriin miehiin ja aikaan, jolloin käsitys miehuudesta tulee esiin.

”Murrosikä alkaa tuoda miehisyyden piirteet esiin ja me löysimme piirteen, jota ei ole milloinkaan aiemmin käsitelty mainonnassa: teiniviikset. Se on symboli joukolle muutoksia, jotka liittyvät miehiseen murrosikään ja ovat nuorille hankalia käsitellä” sanoo Proximityn luova johtaja Eva Santos.

Gillette kertoi kampanjan avauksen yhteydessä lahjoittavansa miljoona dollaria vuosittain seuraavien kolmen vuoden aikana Boys & Girls Clubs of Americalle, joilla se tukee järjestöä sen työssä kohti uutta ja laajempaa miehisyyden käsitystä