Roskaposti

Olli Vänskä 23.4.2018 11:54

Gmail joutui erikoisen huijauskampanjan uhriksi – käyttäjät saivat roskapostia itseltään

Gmail on normaalisti melko hyvä tunnistamaan roskapostit ja lajittelemaan ne piiloon muiden viestien joukosta. Useat käyttäjät ovat nyt kuitenkin valittaneet saaneensa roskapostia - itseltään.

Mashable kertoo, että käyttäjät ovat kummastelleet ongelmaa Googlen Gmail-tukifoorumilla.

Viestit näyttävät lähteneen käyttäjien omilta tileiltä, jopa niissä tapauksissa joissa tili on suojattu kaksivaiheisella tunnistuksella ja tuoreella salasanalla. Osa käyttäjistä vaihtoi salasanansa spämmiviestit huomattuaan, ja viestejä lähti silti.

Viestit olivat tietenkin rikollisten tuotoksia. Foorumilla huomattiin, että käytännössä kaikki viestit oli rakennettu niin, että ne näyttivät lähteneen kanadalaisen teleoperaattori Telusin kautta spämmisuodattimia huijatakseen. Koska kaikki viestit näyttivät lähteneen käyttäjiltä itseltään, Gmailin suodattimet luokittelivat viestit lähteneisiin viesteihin.

Google kertoo Mashablelle, että huijauskampanja kohdistui vain pieneen käyttäjäjoukkoon. Yhtiö on jo ryhtynyt toimiin vastaavien huijausten estämiseksi jatkossa.

Kommentti

19.03.2019 11:37

Oi vaalihuuma, missä viivyt?

Suomessa vieraileva turisti ei huomaa mistään, että eduskuntavaaleihimme on alle kuukausi aikaa. Milloin vaalimainonta käynnistyy toden teolla?