Helsinkiläinen raakasuklaabrändi Goodio (Helsinki Heaven Oy) on perustanut tytäryhtiön Yhdysvaltoihin. Suomalaisen suklaan jenkkivalloitusta rahoittaa entinen Rovion toimitusjohtaja Mikael Hed, joka on tehnyt yhtiönsä kautta 1,5 miljoonan euron lisäsijoituksen Goodioon.

Goodion mukaan sen suklaan kysyntä on kasvanut, ja tytäryhtiön perustaminen mahdollistaa myynnin merkittävän kasvattamisen ja tehostaa vientiin liittyviä prosesseja Yhdysvalloissa.

Goodion raakasuklaa tuli viime vuonna Yhdysvalloissa myyntiin luomuketju Whole Foodsiin. Kaikkiaan jälleenmyyjiä on Yhdysvalloissa jo satoja.

Toimitusjohtaja Jonni Sinkkonen arvioi, että Helsinki Heavenin liikevaihto tulee tänä vuonna olemaan reilut kaksi miljoonaa euroa. Siitä noin 700 000 euroa tulisi Yhdysvaltain myynnistä. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli vajaat miljoona euroa.

Sinkkonen asettaa minimitavoitteeksi tuplata liikevaihdon ensi vuonna.

Mikael Hed on sijoittanut jo aiemmin Goodioon. Raakasuklaavalmistaja on kerännyt rahoitusta tätä ennen 1,1 miljoonaa euroa.

Hed on aloittanut myös Helsinki Heaven Oy:n hallituksessa, jonka puheenjohtajana toimii Goodion kehitysjohtaja Taru Pilvi ja jäsenenä myös Valmet Automotiven valmistuspalvelun johtaja Pasi Rannus.

Goodion suklaata valmistetaan Helsingin Kalliossa, vanhassa leipätehtaassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa. Sinkkosen mukaan tulevaisuudessa tuotantoa saattaa olla myös Yhdysvalloissa.

Goodio-suklaata valmistavan Helsingin Suklaatehdas Oy:n ja Helsinki Heavenin taustalla on Sinkkosen lisäksi Roviolla aiemmin työskennellyt Jukka Peltola.