Googlen kaikki Pohjois-Amerikan työntekijät ovat etätöissä ainakin huhtikuun 10. päivään saakka, kertoo AdAge. Yritys teki päätöksen pohjaten viranomaissuosituksiin, joiden mukaan viruksen leviäminen hidastuu, mitä vähemmän ihmisiä on samassa tilassa.

Googlella on maailmanlaajuisesti 100 000 työntekijää, ja suurin osa heistä työskentelee Pohjois-Amerikassa. Aiemmin annetun ohjeistuksen mukaan etätyö on ollut vaihtoehto toimistotyölle New Yorkissa ja Kaliforniassa, mutta nyt etätyöohjeistus koskee kaikkia Googlen Pohjois-Amerikan työntekijöitä.

Koronavirus on levinnyt Pohjois-Amerikassa nopeasti, ja Google on lisännyt tuotteisiinsa myös tietoa viruksesta. Jos hakee ”coronavirus”, hakutulokseen aukeaa punainen sos-varoitus, ja linkkejä, joista saa ajanmukaista infoa viruksen leviämisestä. Lisäksi Google on tarjonnut ilmaista mainostilaa WHO:lle Youtubessa.

Myös muut teknologia-alan jätit ovat siirtyneet etätöihin. Esimerkiksi Apple on ohjeistanut työntekijänsä tekemään etätöitä tämän viikon ja Twitter on sulkenut toistaiseksi sen Seattlen-toimiston alueella todettujen koronavirustartuntojen vuoksi.