Hakukoneyhtiö Google sotkee sosiaalisen median palvelunsa Google+:an hakutuloksiinsa. Muutos ei ilahduta ainakaan Twitteriä.

Google muuttaa hakuaan niin, että se hakee tuloksia myös Google+:sta. Virallisen Google-blogin mukaan Search plus Your World -nimisessä haussa voivat näkyä esimerkiksi Google+:ssa olevat kuvat ja tilapäivitykset. Hakutuloksissa näkyvät vain ne tiedot, jotka Google+:n käyttäjä on merkinnyt julkisiksi tai jakanut haun tekijän kanssa.

Google kertoo tuovansa haun käyttöön muutaman viikon sisällä. Uuden personoidun haun voi halutessaan laittaa pois päältä.

Ad Agen mukaan ainakin Twitter on jo ilmaissut huolensa siitä, miten muutos tekee vaikeammaksi löytää olennaista tietoa verkosta. Twitter toteaa lausunnossaan, että he kokevat muutoksen olevan huono kuluttajille, kustantajille, uutisorganisaatioille ja Twitterin käyttäjille.

Googlella ja Twitterillä oli vielä viime vuonna voimassa sopimus, jonka mukaan Google näytti hakutuloksissa reaaliaikaisia twiittejä.

Googlen kilpailijalla, MicrosoftinBing-hakukoneella, on nyt vastaavanlainen sopimus Twitterin kanssa. Bing tekee yhteistyötä myös Facebookin kanssa. Facebookin käyttäjät saavat ilmoituksen, jos heidän ystävänsä pitävät Bingin tarjoamista hakutuloksista.