Google ottaa käyttöön uuden työkalun, jonka avulla yritykset voivat tunnistautua tummaihoisien yrittäjien omistamiksi Google Maps -toiminnossa sekä Googlen hakukoneen listauksissa. Asiasta uutisoi The Verge.

Kun käyttäjä etsii jatkossa yrityksiä Google.com-sivuston tai Google Maps -karttapalvelun kautta, he näkevät oranssin pallon, jonka keskellä on musta sydän. Tämä on tummaihoisiksi yrittäjiksi Googlen alustoilla tunnistautuneiden yrittäjien uusi symboli.

Yrittäjän tulee ensin olla yhteydessä Googleen ja varmistaa omistus postitse, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä. Tämän jälkeen he voivat hakea tunnusta käyttöönsä.

Uusi ominaisuus on osa Googlen emoyhtiön Alphabetin viime kuussa ilmoittamaa lupausta tukea tummaihoisten yhteisöä "aloitteilla ja tuoteideoilla, jotka tukevat pitkäaikaisia ​​ratkaisuja".

Google kertoo havainneensa, että käyttäjät ovat tehneet viime kuukausina enemmän tummaihoisia yrittäjiä koskevia hakuja.

Syynä ovat tummaihoisen yhdysvaltalaismiehen George Floydin väkivaltainen kuolema poliisin käsissä Minneapolisissa toukokuun 25. päivänä ja sitä seuranneet laajat mielenosoitukset.

Googlen mukaan ihmiset haluavat ilmaista tukensa kansainväliselle Black Lives Matter -liikkeelle käyttämällä tummaihoisten yrittäjien tuotteita tai palveluita.