Sosiaalinen media

Erno Konttinen 19.3. 08:11 päivitetty 19.3. 08:40

Google löi hanskat tiskiin – suurin odotuksin perustettu some-palvelu sulkeutuu

Google+ lanseerattiin suurin toivein, mutta palvelu ei koskaan lunastanut siihen asetettuja odotuksia.

Google sulkee Google+-palvelunsa 2. huhtikuuta. Sen päivän jälkeen palvelu ei enää toimi ja Google poistaa kaiken sisällön palvelusta.

Julkiset päivitykset eivät kuitenkaan välttämättä poistu kokonaan internetin syövereistä, sillä ArchiveTeam on aloittanut sisältöjen talteenottamisen.

Google+ ei koskaan ottanut kovinkaan hyvin tuulta alleen ja nyt Google heittää hanskat tiskiin sen kanssa. Taltiointiprojektista ArchiveTeam kertoo Redditissä.

Peruskäyttäjään asia ei suuremmin vaikuta. ArchiveTeam pystyy taltioimaan vain julkisia sisältöjä, joten yksityisiä julkaisuja, kuvia tai videoita ne eivät luonnollisestikaan saa. Jos haluat, että sisältösi taltioidaan Internet Archiveen, ei sinun tarvitse tehdä mitään. Jos taas et halua tätä, voit poistaa Google+-tilisi sekä sen sisällöt ja tarkistaa myöhemmin, ettei tietojasi löydy arkistoista.

Google+:n sulkemisen Google aloitti ajoissa. 4. helmikuuta uusien profiilien, sivujen, yhteisöjen ja tapahtumien tekeminen estettiin. Google+-kommentointi poistui Bloggerista 4. helmikuuta ja muilla sivuilla 7. maaliskuuta. Lopullinen sulkeminen tapahtuu siis reilun kahden viikon päästä 2. huhtikuuta.

Jos haluat ladata Google+-tilisi sisällön talteen, se tulee tehdä ennen huhtikuun toista päivää. Ohjeet sisällön lataamiseen löytyvät Googlen tukisivuilta.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö