Sosiaalinen media

Suvi Korhonen 26.4.2014 11:37 päivitetty 4.2.2016 09:33

Google+:n johtaja lähti, palvelulla synkkä tulevaisuus

Google+:sta vastannut Vic Gundotra on lähtenyt Googlelta. Syynä voi olla huonot välit muiden yhtiön johtajien kanssa.

Verkostopalvelu Google+ ei ole onnistunut houkuttelemaan Facebook-käyttäjiä sankoin joukoin vaihtamaan suosikkiaan. Palvelun tulevaisuus ei näytä sen selkeämmältä nyt, kun Google+:sta vastannut johtaja on ilmoittanut lähtevänsä Googlelta.

Vic Gundotra ei paljastanut ilmoituksessaan, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi. Aiemmin Androidista vastannut Gundotra on ollut johtajana myös Microsoftilla

Aiheesta ensimmäisenä uutisoinut re/code kirjoittaa hänen tilalleen nousevan David Besbrisin

Forbesin mukaan taustalla voi olla huonoja välejä muihin Googlen johtajiin. Lehden mukaan Gundotra oli keskimääräistä Google-johtajaa karismaattisempi, mutta hänen itsetehostuksensa ja oman tahtonsa mukaan jyräämisen ärsyttäneen joitakuita.

Googlella on nyt tilaisuus yrittää etsiä Google+:lle uusi suunta – tai päättää siirtyä yhden suuren Facebook-kopion luomisesta suosiolla monien palvelujen ja sovellusten strategiaan. Facebook tuntuu itsekin ostavan pikaviesti- ja muita mobiilisovelluksia, joiden se antaa pysyä itsenäisinä.

Forbes huomauttaa Facebookin Mark Zuckerbergin puhuneen viime aikoina enemmän yksityisen kommunikoinnin eduista. Google+:lla olisi tähän suuntaan jo valmis konsepti. Kaikkien käyttäjien kanssa ei tarvitse Googlen verkostopalvelussa alkaa kaveriksi vaan eri käyttäjiä voi seurata osana eri piirejä, joihin jaottelemalla voi valita, mitä julkaisee kenellekin.

Lähde: Tietoviikko

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Nimitykset

17.06.2019 15:56

Frantic nimitti Emma Laihon johtamaan suunnittelua

Laihon keskeisiä vastuualueita uudessa roolissa ovat Franticin suunnitteluyhteisön kehittäminen, asiakkaiden muotoiluosaamisen kehittäminen ja muotoiluverkostoissa vaikuttaminen.