Puhelimet

Samuli Känsälä 7.6. 11:48

Google varoittaa Yhdysvaltojen hallintoa Huawei-kiellon riskeistä – "huono idea"

Jerome Favre / EPA

Google varoittaa Yhdysvaltojen hallintoa Huawei-kiellon mahdollisista seurauksista. Yhtiön mukaan kansallisen turvallisuuden nimissä tehdyillä rajoituksilla voi olla päinvastaisia, kansallista turvallisuutta nakertavia vaikutuksia.

Google-johto yrittää parhaillaan taivutella Yhdysvaltojen hallintoa vapauttamaan yhtiön kiellosta, jonka mukaan se ei saa tehdä kauppaa Huawein kanssa, kertoo Financial Times neuvotteluista perillä olevien lähteidensä perusteella.

Kielto estää Googlea muun muassa päivittämästä Android-käyttöjärjestelmäänsä Huawei-puhelimissa. Tämä johtaa Googlen mukaan siihen, että Huawein on todennäköisesti kehitettävä oma versionsa käyttöjärjestelmästä. Tämä taas johtaisi siihen, että markkinoilla olisi pian kaksi hyvin erilaista Android-versiota: Googlen luomus ja Huawein muokkaama hybridi-Android.

Googlen mukaan on huono idea, että Huawei kehittäisi oman käyttöjärjestelmänsä. Huawein tekeleessä kun olisi sen mukaan enemmän bugeja kuin Googlen Androidissa, minkä vuoksi Huawei-puhelimet olisivat aiempaa houkuttelevampia kohteita hakkereille.

Huawein Android-yhteistyö sai toukokuun lopulla 90 päivän jatkoajan, jonka puitteissa Googlen ja Huawein on sopeuduttava voimaan tulleeseen kieltoon.

Nyt Google taistelee kiivaasti vieläkin pidemmästä jatkoajasta tai mahdollisesti pysyvästä poikkeusluvasta jatkaa yhteistyötä Huawein kanssa. Neuvottelujen tulos jää nähtäväksi.

Kumppaniblogit

Kaupallinen yhteistyö

Yhteiskunta

23.08.2019 14:59

Kuntaliitto valitsi Milttonin

Suomen Kuntaliitto ry on valinnut Milttonin viestintä- ja markkinointipalvelujensa strategiseksi ja operatiiviseksi kumppaniksi.