Google-johto yrittää parhaillaan taivutella Yhdysvaltojen hallintoa vapauttamaan yhtiön kiellosta, jonka mukaan se ei saa tehdä kauppaa Huawei n kanssa, kertoo Financial Times neuvotteluista perillä olevien lähteidensä perusteella.

Kielto estää Googlea muun muassa päivittämästä Android-käyttöjärjestelmäänsä Huawei-puhelimissa. Tämä johtaa Googlen mukaan siihen, että Huawein on todennäköisesti kehitettävä oma versionsa käyttöjärjestelmästä. Tämä taas johtaisi siihen, että markkinoilla olisi pian kaksi hyvin erilaista Android-versiota: Googlen luomus ja Huawein muokkaama hybridi-Android.

Googlen mukaan on huono idea, että Huawei kehittäisi oman käyttöjärjestelmänsä. Huawein tekeleessä kun olisi sen mukaan enemmän bugeja kuin Googlen Androidissa, minkä vuoksi Huawei-puhelimet olisivat aiempaa houkuttelevampia kohteita hakkereille.

Huawein Android-yhteistyö sai toukokuun lopulla 90 päivän jatkoajan, jonka puitteissa Googlen ja Huawein on sopeuduttava voimaan tulleeseen kieltoon.

Nyt Google taistelee kiivaasti vieläkin pidemmästä jatkoajasta tai mahdollisesti pysyvästä poikkeusluvasta jatkaa yhteistyötä Huawein kanssa. Neuvottelujen tulos jää nähtäväksi.