netin numerot

Microsoftin keväällä Live Search -palvelun tilalle lanseeraama hakukone Bing on Googlen tuorein haastaja. Microsoft solmi kesällä myös hakukone- ja verkkomainontayhteistyön Yahoon kanssa vahvistaakseen asemiaan Googlea vastaan.

Tutkimusyhtiö Comscorenmukaan Google hallitsee tällä hetkellä 65 prosenttia maailman hakukonemarkkinasta. Sopimuksen myötä Microsoftin ja Yahoon yhteisosuus markkinasta nousee 28 prosenttiin.

Bingin suomenkielinen sivusto listautui Suomen web-sivustojen viikkolukuja mittaavaan TNS Metrixiinheinäkuun lopussa. Bing on toistaiseksi ainoa mittauksessa mukana oleva hakukone. Google ei muutenkaan paljasta maakohtaisia kävijälukujaan.

Microsoftin online-liiketoimintojen johtaja Jani Savolainen uskoo tiedon käyttäjämääristä olevan markkinoijille tärkeää.

- Olemme avoimia Bingin käytön kehityksestä aivan kuten olemme Windows Live-ja MSN-palveluidenkin suhteen. Saadun palautteen pohjalta tätä on pidetty erittäin hyvänä asiana, Savolainen toteaa.

Bingin suomenkielinen sivusto on kerännyt noin 400 000 viikkokävijää. Viime viikolla kävijöitä oli reilut 450 000. Savolainen on tyytyväinen Bingin alkuvaiheen kehitykseen.

- Beta-vaiheen avaus on sujunut hyvin ja näkyvyys on keskittynyt pääosin MSN ja Windows Live -palveluihin. Bing on osa kaikkia verkkopalveluitamme ja näin pyrimme nostamaan tunnettuutta sekä saamaan aikaan kokeilua 2,5 miljoonan MSN/Windows Live -viikkokäyttäjän keskuudessa.

Vastaisuudessa Bingiä nähdään yhä enemmän Microsoftin kumppaneiden palveluissa. Tällä hetkellä karttatoiminnallisuuksia on käytössä muun muassa Jokakoti.fija HS.fi -palveluissa.

- Hakupalveluiden käyttäjät vaativat jatkossa entistä relevantimpaa tietoa päätöksenteon tueksi, joten uusille hakuominaisuuksille on tilausta. Käyttäjille on siis luvassa seuraavan sukupolven palveluita ja tämän myötä myös palveluiden markkinaosuuksia jaetaan uusiksi.

Saittien top 20

Viikko 33 (10.16.8.2009)