Digitaalisen median kilpailu Grand One käynnistyi tänään. Parhaita digitaalisen markkinointiviestinnän ja palvelukehityksen töitä etsitään tänä vuonna 18 kategoriassa.

Mukana on kolme uutta kategoriaa: Paras vaikuttajamarkkinointi, Tuloksellisin kasvumarkkinointi ja Paras pienen budjetin verkkopalvelu.

”Käytiin vähän tavallista tarkemmin kategorialistaa läpi ja kyseltiin kommentteja tekijöiltä. Muitakin hyviä vaihtoehtoja uusiksi kategorioiksi oli mutta noihin kolmeen päädyttiin”, kertoo Grand Onen tuottaja Rami Ahonen tiedotteessa.

”Influenssereita näkyy kisatöissä vuosi vuodelta enemmän. Uskon, että siltä puolelta saadaan hyviä töitä. Kasvumarkkinointi puolestaan oli pitkään vähän salatiedettä, jota teki pienehkö joukko siihen erikoistuneita toimistoja mutta ei enää, nyt se on yhä useamman toimiston tarjoamassa. Todella mielenkiintoista katsoa millaisia töitä siihen tulee”, Ahonen jatkaa.

Paras pienen budjetin verkkopalvelu -kategorialle on sillekin Ahosen mukaan selkeä kysyntä. Ainakin jos halutaan palkita tavallista parempaa perustekemistä.

”Kaikki palvelut eivät voi olla isoja satojentuhansien eurojen projekteja. On paljon toimistoja, jotka tekevät loistavaa duunia ja hienoja projekteja rajallisella budjetilla. Haluamme nostaa tätä tekemistä ja näitä firmoja esiin”, Ahonen perustelee.

Kategorioiden määrä kilpailussa pysyy samana kuin viime vuonna. Verkkokauppa-kategoria lopetettiin, koska siihen ei saatu tarpeeksi kisatöitä. Lisäksi kategorioita yhdisteltiin, Paras integroitu kampanja ja Paras verkkokampanja jatkavat Paras kampanja -nimen alla. Myös innovatiivinen verkkopalvelu ja uuden teknologian hyödyntäminen yhdistyivät, uusi nimi on Innovatiivinen teknologian käyttö.

Meltwater jatkaa kisatöiden validointia

Grand One jatkaa viime vuonna käynnistynyttä yhteistyötä Meltwaterin kanssa. Meltwater validoi Grand One -kisatöiden esittelysivuilla ilmoitettuja tuloksia helpottaen näin tuomarien päätöksentekoa. Tulosten validointi keskittyy lähinnä Tuloksellisin kampanja -kategoriaan.

Työt kilpailuun pitää ilmoittaa 23. tammikuuta mennessä. Grand One Gaala järjestetään Kattilahallissa 23. huhtikuuta. Grand Onen ilmeestä vastaa Berliinissä asuva freelance-suunnittelija Erno Forsström. Tuotantokumppaneina toimivat Bildy ja Inuits.